- 1. קולפים ומנקים היטב את קלחי התירס משאריות קליפה וחוטים.
-
- 2. בעזרת סכין חדה מאד, מפרידים את גרגרי התירס הטריים מהקלח ומניחים בקערה.
-
- 3. סוחטים את גרגרי התירס המופרדים במסחטת מיצים קשים או בלנדר. מסננים (אם השתמשתם בבלנדר) ואת שאריות הגרגרים אפשר לזרוק, אין בהם שימוש.
-
- 4. מודדים את נפח המיץ שנותר ומוסיפים לו מים קרים ביחס של 1:4, משמע 100 סמ"ק מים לכל 400 סמ"ק מיץ תירס.
-
- 5. מעבירים את התערובת לסיר קטן ומניחים על להבה קטנה וחזקה. מבשלים תוך כדי ערבוב כחמש דקות, עד שהנוזל הסמיך לכדי קרם. מוסיפים שמן זית ומלח ומערבבים היטב. מסירים מהאש.
-
- 6. אם משתמשים בקרם חם, רצוי להשתמש מיד. אם השימוש הוא קר, יש לצנן את הקרם עם דף ניילון מעל השכבה העליונה על מנת למנוע היווצרות קרום. לא לכסות בצורה הרמטית בעת הצינון על מנת למנוע החמצה של הקרם.
-
- 7. אפשר להוסיף עירית קצוצה, צ'ילי, צ'יפוטלה או עשבי תיבול אחרים על מנת לגוון את הטעמים.