קרם ענבים
כדי להגיע למרקם קרמי ללא שימוש בשמנת, מראה נועם דקרס טכניקה המותאמת לשומרי הכשרות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג ענבים ירוקים בשלים ומתוקים
- אבקת אגר
אופן ההכנה
- 1. מפרידים את הענפים מהאשכולות ושוטפים היטב.
- 2. סוחטים את הענבים במסחטת מיצים קשים ומעבירים או בלנדר. מסננים (אם השתמשתם בבלנדר) לכלי מדידה.
- 3. שוקלים בנפרד אבקת אגר ביחס של 1 גרם אבקה לכל 150 סמ"ק מיץ.
- 4. מביאים את המיץ לרתיחה מהירה ומפזרים את האבקה מעל. מערבבים בעזרת מטרפה ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב כחצי דקה בלבד.
- 5. מעבירים לכלי אחר ומצננים במקרר עד שהנוזל נקרש. לא לכסות את הכלי.
- 6. מעבירים את התערובת לבלנדר וטוחנים עד קבלת מרקם קרמי.
- 7. אפשר להשתמש מיד או לאחסן במקרר עד יומיים.