וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קינוח קדאיף טורקי

מנה טורקית קלאסית לקינוח, שבבית משפחת לוי נוהגים לאכול לצד ריבת שושנים.

מתכון מאת: יומי לוי, מערכת וואלה

כנאפה. ShutterStock, ShutterStock
קינוח טורקי מפנק/ShutterStock

מצרכים למתכון

  • לתבנית פיירקס:
  • 1/2 קילו קדאיף (להשיג בשווקים) שהופשר לטמפרטורת החדר
  • 100 גרם אגוזי מלך
  • 50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 1 כפית קינמון
  • לסירופ סוכר:
  • 1/2 קילו סוכר
  • 1/2 ליטר מים
  • 1/2 לימון סחוט

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. את אגוזי המלך כותשים עם מכתש ועלי כדקה, עד שהאגוזים שבורים בגודל גס.
  • 3. מורחים בתחתית תבנית פיירקס קטנה 25 גרם חמאה.
  • 4. לוקחים חצי מחבילת הקדאיף ומשטחים על התבנית. בוזקים קינמון.
  • 5. מעל שמים את שאר הקדאיף ומהדקים היטב עם הידיים. משטחים ככל הניתן.
  • 6. את שאר החמאה חותכים לקוביות קטנות ומפוררים מעל לקדאיף בצורה שווה.
  • 7. מכניסים לתנור ואופים 15 דקות עד להזהבה. מצננים.
  • 8. בינתיים מכינים סירופ סוכר: מערבבים את חומרי הסירופ בסיר ומבשלים על אש קטנה עד שכל הרכיבים מתאחדים לכדי סירופ סוכר.
  • 9. שופכים את הסירופ החם מעל מאפה הקדאיף הקר.
  • סודות מהמטבח:
  • *במתכון הזה רצוי להשתמש אך ורק בידיים: הן במריחת החמאה בתחתית התבנית, בפיזורה מעל לתבנית כמו גם בהוספת הקינמון: רצוי לקחת קמצוץ ביד ולפזר באופן שווה ככל הניתן מעל התבנית. הקינמון מעניק בעיקר ניחוח ולכן אין צורך להפריז בו.
  • *את הסירופ שופכים חם מעל הקדאיף הקר או להפך, כדי לא לפגוע במרקם, אחרת שניהם מקבלים מרקם דייסתי.
  • * אם אין מכתש ועלי לכתישת האגוזים אפשר להשתמש במג'מיקס אולם חשוב לשים לב לא לכתוש דק מדי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully