- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
- 2. את אגוזי המלך כותשים עם מכתש ועלי כדקה, עד שהאגוזים שבורים בגודל גס.
-
- 3. מורחים בתחתית תבנית פיירקס קטנה 25 גרם חמאה.
-
- 4. לוקחים חצי מחבילת הקדאיף ומשטחים על התבנית. בוזקים קינמון.
-
- 5. מעל שמים את שאר הקדאיף ומהדקים היטב עם הידיים. משטחים ככל הניתן.
-
- 6. את שאר החמאה חותכים לקוביות קטנות ומפוררים מעל לקדאיף בצורה שווה.
-
- 7. מכניסים לתנור ואופים 15 דקות עד להזהבה. מצננים.
-
- 8. בינתיים מכינים סירופ סוכר: מערבבים את חומרי הסירופ בסיר ומבשלים על אש קטנה עד שכל הרכיבים מתאחדים לכדי סירופ סוכר.
-
- 9. שופכים את הסירופ החם מעל מאפה הקדאיף הקר.
-
- סודות מהמטבח:
- *במתכון הזה רצוי להשתמש אך ורק בידיים: הן במריחת החמאה בתחתית התבנית, בפיזורה מעל לתבנית כמו גם בהוספת הקינמון: רצוי לקחת קמצוץ ביד ולפזר באופן שווה ככל הניתן מעל התבנית. הקינמון מעניק בעיקר ניחוח ולכן אין צורך להפריז בו.
-
- *את הסירופ שופכים חם מעל הקדאיף הקר או להפך, כדי לא לפגוע במרקם, אחרת שניהם מקבלים מרקם דייסתי.
-
- * אם אין מכתש ועלי לכתישת האגוזים אפשר להשתמש במג'מיקס אולם חשוב לשים לב לא לכתוש דק מדי.