סלט גרגירי חומוס מתובל

מה יותר ישראלי ומתאים ליום העצמאות מחומוס? כרמית אלקיים עם מתכון לסלט מהיר מאוד, במיוחד אם משתמשים בחומוסים קפואים, ואז כל מה שצריך זה רק לתבל ולהכין את הרוטב.

מתכון מאת: כרמית אלקיים, מערכת וואלה!
סלטים ליום העצמאות. איתיאל ציון,
סלטים ליום העצמאות(צילום: איתיאל ציון)

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 1 כף שמן זית
  • 2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים (עדיף לבשל טריים. אם אין זמן להשרות ולבשל, אפשר לקנות חומוס קפוא)
  • 4 גבעולי כרישה, החלק הלבן בלבד, חתוכים לחצאי עיגולים
  • 1 שן שום כתושה
  • רצועות דקות מקליפה של לימון שלם (ללא החלק הלבן שבקליפה) או קליפת לימון
  • 1/3כוס יוגורט עיזים
  • 1 כפית קארי
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כפית מים חמים
  • 1 כוס עלי כוסברה טריים (ללא גבעולים) קצוצים דק
  • 1 בצל אדום בינוני, חתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 כוס צנוברים קלויים

אופן ההכנה

  • 1. מייבשים את גרגרי החומוס במגבות נייר ומחממים את שמן זית במחבת.
  • 2. במחבת, מטגנים את גרגרי החומוס על להבה בינונית, מערבבים וממתינים עד שגרגרי החומוס יזהיבו מעט.
  • 3. מוסיפים למחבת את גבעולי הכרישה וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שגרגרי החומוס נראים עם מעטה קריספי והכרישה התרככה (7-10 דקות).
  • 4. מוסיפים קליפת לימון ושום ומורידים מהאש.
  • 5. בזמן שהחומוס מתקרר מעט, מכינים את רוטב היוגורט: מערבבים בקערה את היוגורט, אבקת הקארי והמלח. במידה והרוטב סמיך (תלוי בסוג היוגורט) ניתן להוסיף כף או שתיים של מים חמים ולערבב שוב.
  • 6. מעבירים את גרגרי החומוס מהמחבת לקערה ומוסיפים מחצית מעלי הכוסברה, מחצית מקוביות הבצל האדום ומחצית מרוטב היוגורט. מערבבים. אם נשאר רוטב נוסף- ניתן להוסיף עכשיו.
  • 7. מניחים פיתה דרוזית על צלחת עגולה, מניחים עליה את גרגרי החומוס והיוגורט, מוסיפים את יתרת הכוסברה והבצל.
  • 8. מפזרים מעל צנוברים קלויים.
  • 9. ניתן להגיש כסלט חם, כסלט קר או כתוספת חמה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully