- 1. מייבשים את גרגרי החומוס במגבות נייר ומחממים את שמן זית במחבת.
-
- 2. במחבת, מטגנים את גרגרי החומוס על להבה בינונית, מערבבים וממתינים עד שגרגרי החומוס יזהיבו מעט.
-
- 3. מוסיפים למחבת את גבעולי הכרישה וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שגרגרי החומוס נראים עם מעטה קריספי והכרישה התרככה (7-10 דקות).
-
- 4. מוסיפים קליפת לימון ושום ומורידים מהאש.
-
- 5. בזמן שהחומוס מתקרר מעט, מכינים את רוטב היוגורט: מערבבים בקערה את היוגורט, אבקת הקארי והמלח. במידה והרוטב סמיך (תלוי בסוג היוגורט) ניתן להוסיף כף או שתיים של מים חמים ולערבב שוב.
-
- 6. מעבירים את גרגרי החומוס מהמחבת לקערה ומוסיפים מחצית מעלי הכוסברה, מחצית מקוביות הבצל האדום ומחצית מרוטב היוגורט. מערבבים. אם נשאר רוטב נוסף- ניתן להוסיף עכשיו.
-
- 7. מניחים פיתה דרוזית על צלחת עגולה, מניחים עליה את גרגרי החומוס והיוגורט, מוסיפים את יתרת הכוסברה והבצל.
-
- 8. מפזרים מעל צנוברים קלויים.
-
- 9. ניתן להגיש כסלט חם, כסלט קר או כתוספת חמה.