- 1. ממיסים את השמרים בחצי כוס מים פושרים ומניחים להם לתסוס מספר דקות.
-
- 2. שמים את הקמח בקערה רחבה. צרים גומה במרכזו ויוצקים לתוכה את שאר המים, השמרים המומסים, קורט המלח והשמן.
-
- 3. במיקסר בעזרת וו לישה או בעזרת הידיים מערבלים עד לקבלת בצק עדין וחלק.
-
- 4. משמנים היטב תבנית גדולה.
-
- 5. קורצים מן הבצק המוכן כ-20-15 כדורים קטנים, ומגלגלים אותם בשמן שבתבנית.
-
- 6. מכסים ומניחים כ-20-30 דקות להתפחה במקום חמים.
-
- 7. מחממים מחבת כבדה ומשמנים משטח עבודה.
-
- 8. בקערית קטנה מניחים את השמן לטבילה.
-
- 9. מרדדים את כדורי הבצק לעלים. אפשר ורצוי להיעזר בכפות הידיים המשומנות היטב, על מנת למתוח ככל שניתן את הבצק לעלה עגול, דק ועדין. יש להיזהר שלא לקרוע את הבצק.
-
- 10. מניחים עלה מופלטה במחבת ומטגנים מצידו האחד, עד שדפנותיו מתנתקות מהמחבת.
-
- 11. הופכים את המופלטה לצד השני, ועל הצד המוכן מניחים מופלטה נוספת. שוב הופכים, ומוסיפים מופלטה חדשה, עד לסיום עלי הבצק. מתקבל מגדל של חביתיות צמודות ודקות.
-
- 12. ההגשה: מגישים את מגדל המופלטות חמות. סביב הצלחת מניחים צלוחיות עם הדבש, ריבה, חמאה, וכל סועד נוטל חביתית ומלפת בה חמאה דבש או ריבה כרצונו.