וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מופלטה מושלמת של מקצוענים

כשאוכלים אותה, נדמה כי ההכנה של המופלטה היא מעשה קל מאוד ומהיר, אך זוהי טעות נפוצה. למעשה, יש לה לא מעט תהליכים עד להכנתה, ופסקל פרץ רובין כאן כדי להסביר אותם.

מתכון מאת: פסקל פרץ רובין, מערכת וואלה

מטיילים בגן סאקר, ירושלים איסרו חג, אפריל 2011. עומר מירון
מטיילים בגן סאקר, ירושלים איסרו חג, אפריל 2011

מצרכים למתכון

  • ל- 15-20 חביתיות:
  • 30 גרם שמרים טריים
  • 1/2 1 כוסות מים פושרים
  • 1/2 ק"ג קמח מנופה
  • קורט מלח
  • 3 כפות שמן
  • 1/2 כוס שמן לטבילה
  • להגשה:
  • חמאה, דבש, ריבה

אופן ההכנה

  • 1. ממיסים את השמרים בחצי כוס מים פושרים ומניחים להם לתסוס מספר דקות.
  • 2. שמים את הקמח בקערה רחבה. צרים גומה במרכזו ויוצקים לתוכה את שאר המים, השמרים המומסים, קורט המלח והשמן.
  • 3. במיקסר בעזרת וו לישה או בעזרת הידיים מערבלים עד לקבלת בצק עדין וחלק.
  • 4. משמנים היטב תבנית גדולה.
  • 5. קורצים מן הבצק המוכן כ-20-15 כדורים קטנים, ומגלגלים אותם בשמן שבתבנית.
  • 6. מכסים ומניחים כ-20-30 דקות להתפחה במקום חמים.
  • 7. מחממים מחבת כבדה ומשמנים משטח עבודה.
  • 8. בקערית קטנה מניחים את השמן לטבילה.
  • 9. מרדדים את כדורי הבצק לעלים. אפשר ורצוי להיעזר בכפות הידיים המשומנות היטב, על מנת למתוח ככל שניתן את הבצק לעלה עגול, דק ועדין. יש להיזהר שלא לקרוע את הבצק.
  • 10. מניחים עלה מופלטה במחבת ומטגנים מצידו האחד, עד שדפנותיו מתנתקות מהמחבת.
  • 11. הופכים את המופלטה לצד השני, ועל הצד המוכן מניחים מופלטה נוספת. שוב הופכים, ומוסיפים מופלטה חדשה, עד לסיום עלי הבצק. מתקבל מגדל של חביתיות צמודות ודקות.
  • 12. ההגשה: מגישים את מגדל המופלטות חמות. סביב הצלחת מניחים צלוחיות עם הדבש, ריבה, חמאה, וכל סועד נוטל חביתית ומלפת בה חמאה דבש או ריבה כרצונו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully