וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוף צלוי של אהרוני

מתכון מאת: ישראל אהרוני, אולפני הרצליה

מצרכים למתכון

  • 1 עוף שלם נקי
  • 1 לימון
  • 5 גבעולי טימין
  • 2 כפות עלי רוזמרין קצוצים
  • 6 עלי מרווה
  • 3 עלי דפנה
  • 4 כפות שמן זית
  • 20 שיני שום שלמות קלופות
  • 12 בצלים קטנים קלופים
  • 1/2 1 כוסות יין לבן יבש
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • 2. מכניסים לימון שלם וגבעולי טימין לתוך העוף. קושרים את הרגליים בעזרת חוט שמשון ומורחים במעט שמן זית.
  • 3. מכניסים את העוף לתבנית בינונית. מתבלים במלח ופלפל.
  • 4. בסיר קטן מחממים 3-4 כפות שמן זית. מוסיפים עלי מרווה קצוצים גס. מוסיפים את שיני השום והבצלים ומתבשלים בפלפל. מוסיפים עלי רוזמרין ומשחימים מעט.
  • 5. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה, מעבירים את התערובת החמה על העוף ומסדרים את הבצלים והשום. מניחים את עלי הדפנה וסוגרים בנייר כסף לאטימה מוחלטת ומכסים.
  • 6. אופים שעה ורבע עד שעה וחצי. 10 דקות לפני סוף האפייה מורידים את נייר הכסף והמכסה ומשחימים את העוף.
  • עוף שלם צלוי בלימון, אורגנו וזיתים

  • כבד אווז עם תפוחי עץ בקרמל וקלבדוס

  • סלט עוף ונבטים ברוטב טחינה

  • פרגיות במילוי כבדים, בשר טחון וצנוברים

  • עופיון ממולא אורז וחומוס

  • בורקסים במילוי בשר

  • עוף בקארי של השף אבי ביטון

  • הקציצות של סבתא סולטנה

  • לחמג'ון טורקי אמיתי

  • עוף צלוי עם פטנט

  • משה בתיבה במילוי עוף מושקע

  • צלעות עגל עם ארטישוק ועגבניות

  • סיר של כל הלילה

  • גולאש עם שוקי עוף

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully