וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוף צלוי של אהרוני

מתכון מאת: ישראל אהרוני, אולפני הרצליה

מצרכים למתכון

  • 1 עוף שלם נקי
  • 1 לימון
  • 5 גבעולי טימין
  • 2 כפות עלי רוזמרין קצוצים
  • 6 עלי מרווה
  • 3 עלי דפנה
  • 4 כפות שמן זית
  • 20 שיני שום שלמות קלופות
  • 12 בצלים קטנים קלופים
  • 1/2 1 כוסות יין לבן יבש
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • 2. מכניסים לימון שלם וגבעולי טימין לתוך העוף. קושרים את הרגליים בעזרת חוט שמשון ומורחים במעט שמן זית.
  • 3. מכניסים את העוף לתבנית בינונית. מתבלים במלח ופלפל.
  • 4. בסיר קטן מחממים 3-4 כפות שמן זית. מוסיפים עלי מרווה קצוצים גס. מוסיפים את שיני השום והבצלים ומתבשלים בפלפל. מוסיפים עלי רוזמרין ומשחימים מעט.
  • 5. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה, מעבירים את התערובת החמה על העוף ומסדרים את הבצלים והשום. מניחים את עלי הדפנה וסוגרים בנייר כסף לאטימה מוחלטת ומכסים.
  • 6. אופים שעה ורבע עד שעה וחצי. 10 דקות לפני סוף האפייה מורידים את נייר הכסף והמכסה ומשחימים את העוף.
  • עוף שלם צלוי בלימון, אורגנו וזיתים

  • בורקסים במילוי בשר

  • עגבניות ממולאות בורגול ועוף

  • מרינדת בירה, עשבי תיבול ודבש

  • קציצות עוף על מצע תפוחי אדמה של סבתא צילה

  • סיר של כל הלילה

  • חזה עוף במרינדת תפוזים וסילאן

  • צלעות עגל עם ארטישוק ועגבניות

  • עוף צלוי עם פטנט

  • קציצות פרגית בסלרי

  • עוף ותפוחי אדמה בשקית אפייה

  • עוף בקולה ודבש

  • עוף בקארי של השף אבי ביטון

  • עופיון ממולא אורז וחומוס

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully