- 1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
-
- 2. מכניסים לימון שלם וגבעולי טימין לתוך העוף. קושרים את הרגליים בעזרת חוט שמשון ומורחים במעט שמן זית.
-
- 3. מכניסים את העוף לתבנית בינונית. מתבלים במלח ופלפל.
-
- 4. בסיר קטן מחממים 3-4 כפות שמן זית. מוסיפים עלי מרווה קצוצים גס. מוסיפים את שיני השום והבצלים ומתבשלים בפלפל. מוסיפים עלי רוזמרין ומשחימים מעט.
-
- 5. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה, מעבירים את התערובת החמה על העוף ומסדרים את הבצלים והשום. מניחים את עלי הדפנה וסוגרים בנייר כסף לאטימה מוחלטת ומכסים.
-
- 6. אופים שעה ורבע עד שעה וחצי. 10 דקות לפני סוף האפייה מורידים את נייר הכסף והמכסה ומשחימים את העוף.