וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אוזני המן במילוי פרג

אימי הייתה נוהגת להכין את אוזני המן הקלאסיות עם מילוי של פרג. המלית מיוחדת ולא דומה לשום דבר אחר, פרג בשילוב צימוקים עם קליפת לימון מגורדת

מתכון מאת: מיקי שמו, מערכת וואלה

אוזני המן במילוי רחת לוקום. דנה מאירזון
אוזני המן במילוי רחת לוקום

מצרכים למתכון

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 1 ביצה
  • קורט מלח
  • 370 גרם קמח
  • 1/2 שקית אבקת אפייה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קליפת לימון מגורדת מחצי לימון
  • מילוי פרג:
  • 3 כוסות פרג
  • 1 כוס סוכר
  • 11/4 כוסות חלב
  • 100 גרם חמאה
  • קליפת לימון מגורדת מלימון אחד
  • 1 חלבון
  • 4 כפות אגוזים
  • 2 כפות צימוקים

אופן ההכנה

  • 1. בקערה עם וו גיטרה מערבבים את החמאה והסוכר עד הומוגניות.
  • 2. מוסיפים את הביצה, מלח, תמצית הווניל, קליפת לימון מגורדת, קמח ואבקת האפייה ומערבבים עד קבלת בצק בעל מירקם אחיד (לא מערבבים הרבה זמן!).
  • 3. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כשעה.
  • 4. מכינים את המילוי: בסיר מביאים לרתיחה חלב, סוכר, חמאה וקליפת לימון מגורדת.
  • 5. מסירים מן האש ומוסיפים פרג, אגוזים וצימוקים.
  • 6. נותנים למילוי להתקרר למשך 5 דקות ומוסיפים את החלבון.
  • 7. מרדדים את הבצק בעובי של עד 1/2 ס"מ.
  • 8. קורצים עיגולים בעזרת כוס.
  • 9. בעזרת כפית מניחים במרכז העיגול 1/2 כפית פרג מהמלית ומקפלים לצורת משולש.
  • 10. על גבי תבנית המרופדת בנייר אפייה, מניחים את אוזני המן במרווחים של 2 ס"מ אחד מהשני ואופים בטמפ' 170 מעלות במשך 13-15 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully