וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק אפונה עם ירקות

מתכון קל ופשוט למרק קרם אפונה עם כרישה, גזר ותפוח אדמה. כל מה שצריך בסוף זה לפזר מעל חופן קרוטנים. למתכון המלא עכשיו בוואלה! אוכל, הכנסו >>>

מתכון מאת: נלי קרפנר, מערכת וואלה! אוכל

30 דקות עבודה,120 דקות סה"כ,קל להכנה,6 סועדים
מרק אפונה. ShutterStock
מומלץ לאכול עם קרוטנים. מרק קרם אפונה

מצרכים למתכון

    • 2כוסותאפונה ירוקה יבשה
    • 2בצלים קצוצים
    • 3גזרים קצוצים
    • 2תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
    • 2כרישות פרוסות ללא החלק הירוק
    • 8כוסותמים (1/2 1 ליטר)
    • 1כףמלח
    • ¼כףפלפל שחור
    • ¼כףכמון
    • ¼כףפפריקה מעושנת
    • ½1 כפותשמן זית

אופן ההכנה

איך מכינים מרק אפונה עם ירקות?

  • 1
    שוטפים את האפונה במסננת. אין להשרות את האפונה לפני הבישול, אלא רק לברור אותה ולשטוף היטב. השרייתה עושה פעולה הפוכה ומאריכה את זמן הבישול.
  • 2
    מטגנים את הבצל והכרישה בשמן זית עד להזהבה של הבצל. מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן עד להזהבה של הגזר.
  • 3
    מוסיפים את האפונה והמים. מביאים לרתיחה, ורק אז מוסיפים את תפוחי האדמה.
  • 4
    מתבלים במלח, פלפל, פפריקה וכמון.
  • 5
    מבשלים את מרק האפונה במשך שעה וחצי עד שעתיים או עד שהאפונה מתרככת ומתפוררת.
  • 6
    מוסיפים עוד מים במידת הצורך, עד קבלת מרק במרקם סמיך דיו.
  • 7
    טוחנים את מרק האפונה בעזרת בלנדר ידני.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully