מתכונים חמים

מרק אפונה עם ירקות

מתכון קל ופשוט למרק קרם אפונה עם כרישה, גזר ותפוח אדמה. כל מה שצריך בסוף זה לפזר מעל חופן קרוטנים. למתכון המלא עכשיו בוואלה! אוכל, הכנסו >>>

מתכון מאת: נלי קרפנר, מערכת וואלה! אוכל
  • 30 דקות עבודה

  • 120 דקות סה"כ

  • קל להכנה

  • 6 סועדים

מומלץ לאכול עם קרוטנים. מרק קרם אפונה (צילום: ShutterStock)

מחשבון המרות

מצרכים

    • 2 כוסותאפונה ירוקה יבשה
    • 2 בצלים קצוצים
    • 3 גזרים קצוצים
    • 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
    • 2 כרישות פרוסות ללא החלק הירוק
    • 8 כוסותמים (1/2 1 ליטר)
    • 1 כףמלח
    • ¼ כףפלפל שחור
    • ¼ כףכמון
    • ¼ כףפפריקה מעושנת
    • ½1 כפותשמן זית
למחשבון המרה

אופן ההכנה

איך מכינים מרק אפונה עם ירקות?

  • 1שוטפים את האפונה במסננת. אין להשרות את האפונה לפני הבישול, אלא רק לברור אותה ולשטוף היטב. השרייתה עושה פעולה הפוכה ומאריכה את זמן הבישול.
  • 2מטגנים את הבצל והכרישה בשמן זית עד להזהבה של הבצל. מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן עד להזהבה של הגזר.
  • 3מוסיפים את האפונה והמים. מביאים לרתיחה, ורק אז מוסיפים את תפוחי האדמה.
  • 4מתבלים במלח, פלפל, פפריקה וכמון.
  • 5מבשלים את מרק האפונה במשך שעה וחצי עד שעתיים או עד שהאפונה מתרככת ומתפוררת.
  • 6מוסיפים עוד מים במידת הצורך, עד קבלת מרק במרקם סמיך דיו.
  • 7טוחנים את מרק האפונה בעזרת בלנדר ידני.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully