מרק אפונה עם ירקות

מתכון קל ופשוט למרק קרם אפונה עם כרישה, גזר ותפוח אדמה. כל מה שצריך בסוף זה לפזר מעל חופן קרוטנים. למתכון המלא עכשיו בוואלה! אוכל, הכנסו >>>

מתכון מאת: נלי קרפנר, מערכת וואלה! אוכל
מרק אפונה. ShutterStock
מומלץ לאכול עם קרוטנים. מרק קרם אפונה

מצרכים

    • 2 כוסותאפונה ירוקה יבשה
    • 2 בצלים קצוצים
    • 3 גזרים קצוצים
    • 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
    • 2 כרישות פרוסות ללא החלק הירוק
    • 8 כוסותמים (1/2 1 ליטר)
    • 1 כףמלח
    • ¼ כףפלפל שחור
    • ¼ כףכמון
    • ¼ כףפפריקה מעושנת
    • ½1 כפותשמן זית

אופן ההכנה

איך מכינים מרק אפונה עם ירקות?

  • 1שוטפים את האפונה במסננת. אין להשרות את האפונה לפני הבישול, אלא רק לברור אותה ולשטוף היטב. השרייתה עושה פעולה הפוכה ומאריכה את זמן הבישול.
  • 2מטגנים את הבצל והכרישה בשמן זית עד להזהבה של הבצל. מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן עד להזהבה של הגזר.
  • 3מוסיפים את האפונה והמים. מביאים לרתיחה, ורק אז מוסיפים את תפוחי האדמה.
  • 4מתבלים במלח, פלפל, פפריקה וכמון.
  • 5מבשלים את מרק האפונה במשך שעה וחצי עד שעתיים או עד שהאפונה מתרככת ומתפוררת.
  • 6מוסיפים עוד מים במידת הצורך, עד קבלת מרק במרקם סמיך דיו.
  • 7טוחנים את מרק האפונה בעזרת בלנדר ידני.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully