מרק אפונה עם ירקות
מתכון קל ופשוט למרק קרם אפונה עם כרישה, גזר ותפוח אדמה. כל מה שצריך בסוף זה לפזר מעל חופן קרוטנים. למתכון המלא עכשיו בוואלה! אוכל, הכנסו >>>
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2כוסותאפונה ירוקה יבשה
- 2בצלים קצוצים
- 3גזרים קצוצים
- 2תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
- 2כרישות פרוסות ללא החלק הירוק
- 8כוסותמים (1/2 1 ליטר)
- 1כףמלח
- ¼כףפלפל שחור
- ¼כףכמון
- ¼כףפפריקה מעושנת
- ½1 כפותשמן זית
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים מרק אפונה עם ירקות?
- 1שוטפים את האפונה במסננת. אין להשרות את האפונה לפני הבישול, אלא רק לברור אותה ולשטוף היטב. השרייתה עושה פעולה הפוכה ומאריכה את זמן הבישול.
- 2מטגנים את הבצל והכרישה בשמן זית עד להזהבה של הבצל. מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן עד להזהבה של הגזר.
- 3מוסיפים את האפונה והמים. מביאים לרתיחה, ורק אז מוסיפים את תפוחי האדמה.
- 4מתבלים במלח, פלפל, פפריקה וכמון.
- 5מבשלים את מרק האפונה במשך שעה וחצי עד שעתיים או עד שהאפונה מתרככת ומתפוררת.
- 6מוסיפים עוד מים במידת הצורך, עד קבלת מרק במרקם סמיך דיו.
- 7טוחנים את מרק האפונה בעזרת בלנדר ידני.