עוגיות חמאה ואגוזים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-48 עוגיות :
- 300 גרם חמאה רכה
- 100 גרם אבקת סוכר
- 100 גרם אגוזי פקאן קצוצים דק
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כפית תמצית וניל
- ½3 כוסות קמח
- לקישוט: 100 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה
- 1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
- 2. תוך כדי ערבוב במהירות אטית מוסיפים את יתר החומרים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
- 3. יוצרים כדור מהבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-½ שעה.
- 4. מחממים תנור ל-170 מעלות.
- 5. מוציאים את הבצק מהמקרר, יוצרים ממנו כדורים קטנים ומסדרים אותם על גבי תבנית רחבה ושטוחה מרופדת בנייר אפייה. אופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות בחלקן התחתון.
- 6. מוציאים מהתנור, טובלים כל עוגייה באבקת סוכר, או בוזקים את אבקת הסוכר מעל העוגיות.