וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מנסף

מתכון מאת: דוחול ספאדי, מערכת וואלה

דוחול ספאדי, דיאנא, בשר, אורז. נמרוד סונדרס
דוחול ספאדי, דיאנא, בשר, אורז

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 4 חתיכות של כתף טלה, במשקל 300 גרם עם עצם כל אחת
  • 1/2 כוס שמן צמחי
  • 600 גרם בשר טלה טחון
  • 1/2 ק"ג אורז
  • 100 גרם חמאה
  • 8 כוסות מים
  • 100 גרם צנוברים
  • תבלינים:
  • מלח
  • פלפל
  • 4-5 גרגרים כתושים פלפל אנגלי
  • אגוז מוסקט 1 מגורר
  • מעט מאוד קינמון
  • להגשה:
  • יוגורט עיזים

אופן ההכנה

  • 1. במחבת עם חצי כוס שמן מטגנים את נתחי הבשר עד שמזהיבים.
  • 2. מעבירים לסיר הבישול, מכסים בנוזלים ומבשלים כחצי שעה.
  • לאחר חצי שעה מורידים את האש לאש קטנה ומבשלים עוד כ-3 שעות עד שהבשר רך.
  • 3. במקביל, מחממים מחבת עם חמאה ומטגנים את הבשר הטחון עד להזהבה. מתבלים בתערובת התבלינים.
  • 4. במחבת נפרדת מטגנים צנובר עד להזהבה. מניחים בצד.
  • 5. מכינים את האורז: בסיר עם 8 כוסות מים מבשלים את האורז. מתבלים במעט זעפרן וכן, באותה תערובת תבלינים שתיבלנו את בשר הטלה.
  • 6. להרכבת המנה: מניחים בצלחת גדולה מנה של אורז, עליו מניחים את בשר הטלה הטחון עם הצנוברים, ובצידו נתח כתף טלה ויוגורט עיזים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully