דונאטס עסיסיים עם ציפוי קינמון

מתכון מאת: ניצן רז, מערכת וואלה!
דונאטס. נמרוד סונדרס
דונאטס

מצרכים

  • ל-16 יחידות:
  • 1 כוס חלב חם (לא רותח) או מים
  • 20 גרם שמרים טריים
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 420 גרם (3 כוסות) קמח
  • 1 כפית מלח
  • 3 ביצים
  • 60 גרם חמאה (או מרגרינה) מומסת
  • שמן לטיגון
  • לציפוי:
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 1 כף קינמון

אופן ההכנה

  • 1. בקערה קטנה מערבבים חלב, שמרים וסוכר.
  • 2. בקערת מערבל עם וו לישה (או על משטח עבודה) מניחים קמח, מלח, ביצים וחמאה ויוצרים גומה במרכז. מוסיפים את השמרים לתוך הגומה ולשים כ- 10 דקות עד קבלת בצק.
  • 3. מכסים את הקערה ומניחים בצד כ-40 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • 4. מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים לעלה בעובי 2 ס"מ.
  • 5. בעזרת כוס, קורצים בבצק עיגולים ובמרכזם עיגולים קטנים יותר, בעזרת כוסית קטנה, כך שיתקבלו טבעות בצק.
  • 6. מניחים את הטבעות על משטח מקומח ומכסים במגבת. מניחים להתפחה כחצי שעה.
  • 7. בסיר מחממים סיר שמן לחום בינוני-גבוה (180 מעלות). מכניסים לסיר כארבעה דונאטס בכל פעם (לפי גודל הסיר), מזהיבים כשתי דקות מצד אחד והופכים לצד השני.
  • 8. מוציאים מהשמן ומניחים על מגבות נייר לספיגת עודפי השמן. מצננים מעט, מפזרים אבקת סוכר וקינמון ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully