וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מונה

מתכון מאת: אבי לוי, מערכת וואלה

מונה. אפיק גבאי
מונה

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 1/2 ק"ג קמח לבן
  • 1/2 כף שמרים יבשים
  • 1/4 כוס שמן (מומלץ קנולה)
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2-2.5 כוסות מים לפי הצורך לבצק חלק ונעים
  • 1/2 כוס צימוקים
  • 1/2 כוס שקדים
  • 1/2 כוס אגוזים
  • 1 חלמון
  • 2 כפות סוכר+ 1/2 כף קינמון

אופן ההכנה

  • 1. בקערת ערבול רחבה מערבבים קמח ושמרים. מוסיפים את השמן והסוכר ובהדרגה גם מים.
  • 2. לשים היטב למשך לפחות 5-7 דקות עד שמתקבל בצק חלק ונעים. מוסיפים את השקדים, הצימוקים והאגוזים. נותנים לבצק לנוח שעה על מנת שיתפח.
  • 3. אם הבצק דביק מדי, יש להוסיף מעט קמח. אם הבצק יבש מדי, יש להוסיף עוד מעט מים.
  • 4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 5. יוצרים מן הבצק צורה של שבלול ומניחים על נייר אפייה. מורחים את חלקה העליון של העוגה בחלמון, ומפזרים עליה את תערובת הסוכר והקינמון. נותנים לבצק לנוח עוד כחצי שעה.
  • 6. אופים למשך שעה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully