מונה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 1/2 ק"ג קמח לבן
- 1/2 כף שמרים יבשים
- 1/4 כוס שמן (מומלץ קנולה)
- 1/2 כוס סוכר
- 2-2.5 כוסות מים לפי הצורך לבצק חלק ונעים
- 1/2 כוס צימוקים
- 1/2 כוס שקדים
- 1/2 כוס אגוזים
- 1 חלמון
- 2 כפות סוכר+ 1/2 כף קינמון
אופן ההכנה
- 1. בקערת ערבול רחבה מערבבים קמח ושמרים. מוסיפים את השמן והסוכר ובהדרגה גם מים.
- 2. לשים היטב למשך לפחות 5-7 דקות עד שמתקבל בצק חלק ונעים. מוסיפים את השקדים, הצימוקים והאגוזים. נותנים לבצק לנוח שעה על מנת שיתפח.
- 3. אם הבצק דביק מדי, יש להוסיף מעט קמח. אם הבצק יבש מדי, יש להוסיף עוד מעט מים.
- 4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 5. יוצרים מן הבצק צורה של שבלול ומניחים על נייר אפייה. מורחים את חלקה העליון של העוגה בחלמון, ומפזרים עליה את תערובת הסוכר והקינמון. נותנים לבצק לנוח עוד כחצי שעה.
- 6. אופים למשך שעה.