- לבצק:
- 1. מערבבים את הקמח, אבקת הסוכר, הביצים, אבקת האפייה והקינמון עד שמתקבל מרקם פירורי.
-
- 2. מוסיפים את השמן ומעבדים, עד שמתקבל מרקם חלק. עוטפים בניילון או מניחים בכלי מכוסה, ומצננים במקרר שעתיים לפחות. צינון הבצק מקל על הרידוד לאחר מכן. הערה: הבצק עם השמן רך יותר מזה שמוכן עם חמאה, לכן חשוב לא לעבוד איתו יותר מדי.
-
- למלית:
- 1. שופכים את הסוכר לסיר קטן , מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה, עד שמתקבל קרמל זהוב.
-
- 2. כשהקרמל חם יוצקים 2 כפות ממנו ל-4 תבניות אישיות. מצננים את התבניות עם הקרמל לטמפרטורת החדר.
-
- 3. מקלפים את הבננות וחותכים לטבעות בעובי של כחצי ס"מ. מפזרים בצורה אחידה בתחתית התבניות עם הקרמל, ומניחים בצד.
-
- 4. מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ, חותכים לגודל של התבניות ומניחים מעל פרוסות הבננות. אין צורך להדק את הבצק על הבננות, כי הוא שמן מאוד ובמגע עם החום הוא יקרוס עליהן.
-
- 5. אופים כ-12-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מצננים כ-2-3 דקות, והופכים על צלחת הגשה.
-
- בליליות מגישים את הטארט עם גלידת נוגט מחלב קוקס, אך יש טעמי גלידה נוספים שיחמיאו לקינוח הזה תלוי בהעדפתכם האישית.