וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טארט בננות וקרמל פרווה

מתכון מאת: נעם דקרס, מערכת וואלה

טארט בננות של ליליות. דניאל לילה,
טארט בננות של ליליות/דניאל לילה

מצרכים למתכון

  • ל-8 מנות בתבניות אישיות, בקוטר 10X10:
  • 150 גרם אבקת סוכר
  • 450 גרם קמח
  • 3 ביצים
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ¼ כפית קינמון
  • 200 מ"ל שמן קנולה (לגרסה החלבית, אפשר להמיר את השמן ב-200 גרם חמאה)
  • 4 בננות בשלות, אך לא רכות
  • 100 גרם סוכר
  • 2 כפות מים

אופן ההכנה

  • לבצק:
  • 1. מערבבים את הקמח, אבקת הסוכר, הביצים, אבקת האפייה והקינמון עד שמתקבל מרקם פירורי.
  • 2. מוסיפים את השמן ומעבדים, עד שמתקבל מרקם חלק. עוטפים בניילון או מניחים בכלי מכוסה, ומצננים במקרר שעתיים לפחות. צינון הבצק מקל על הרידוד לאחר מכן. הערה: הבצק עם השמן רך יותר מזה שמוכן עם חמאה, לכן חשוב לא לעבוד איתו יותר מדי.
  • למלית:
  • 1. שופכים את הסוכר לסיר קטן , מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה, עד שמתקבל קרמל זהוב.
  • 2. כשהקרמל חם יוצקים 2 כפות ממנו ל-4 תבניות אישיות. מצננים את התבניות עם הקרמל לטמפרטורת החדר.
  • 3. מקלפים את הבננות וחותכים לטבעות בעובי של כחצי ס"מ. מפזרים בצורה אחידה בתחתית התבניות עם הקרמל, ומניחים בצד.
  • 4. מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ, חותכים לגודל של התבניות ומניחים מעל פרוסות הבננות. אין צורך להדק את הבצק על הבננות, כי הוא שמן מאוד ובמגע עם החום הוא יקרוס עליהן.
  • 5. אופים כ-12-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מצננים כ-2-3 דקות, והופכים על צלחת הגשה.
  • בליליות מגישים את הטארט עם גלידת נוגט מחלב קוקס, אך יש טעמי גלידה נוספים שיחמיאו לקינוח הזה – תלוי בהעדפתכם האישית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully