פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סחינה חמין מרוקאי

      מי לא אוהב חמין? הטעם הביתי, המושלם לשבת, מקבל שדרוג גדול בגרסה המרוקאית שלו, בו נתחי האוסובוקו, הביצים והתבלינים הופכים את הכל לארוחה שמחכים לה כל השבוע.

      62 מדרגים / 3.02 כוכבים

      תבשיל חמין מרוקאי (נמרוד סונדרס)
      תבשיל חמין מרוקאי (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-8 מנות:
      • 350 גרם (1/2 2 – 3 כוסות ) גרגרי חומוס מושרים במים במשך לילה
      • 5 – 4 נתחי אוסובוקו עם עצם
      • 2 עצמות מוח
      • 8 – 6 תפוחי אדמה שלמים קלופים
      • 2 בטטות קלופות וחתוכות גס (לא חובה)
      • 8 – 6 ביצים
      • 1 כפית מלח
      • 1 כפית פלפל שחור טחון טרי
      • 1 כפית פפריקה
      • 1 כפית כורכום
      • 1/2 כפית כמון
      • 1 ראש שום שלם + 4 שיניים נוספות
      • 2 תמרים
      • 250 גרם חיטה או גריסים מושרים במים כשעה
      • 1 כוס גרגירי אורז שטוף היטב

      אופן ההכנה

      • 1. מסדרים בסיר חומוס, נתחי בשר, עצמות, תפוח אדמה, בטטות וביצים.
      • 2. מערבבים את התבלינים היבשים ובוזקים מחצית מהתערובת על המרכיבים שבסיר. משבצים ביניהם 2 שיני שום ותמרים, ויוצקים 8-10 כוסות מים עד כדי כיסוי כל החומרים בסיר. מבשלים על אש בינונית עד לרתיחה.
      • 3. מכניסים חיטה לשקית בד או קוקי. מתבלים בחצי מתערובת התיבול שנשארה וראש שום שלם ויוצקים 1/2 כוס מים. סוגרים את השקית היטב ומחוררים שניים-שלושה נקבים בחלק העליון שלה.
      • 4. מכניסים אורז לשקית נוספת, בד או קוקי, מוסיפים כוס מים, את תערובת התבלינים הנותרת, מעט מלח ואת 2 שיני השום הנותרות. סוגרים את השקית היטב ואם משתמשים בקוקי, מחוררים שניים-שלושה נקבים בחלק העליון של שקית.
      • 5. כאשר נוזלי החמין רותחים, מוסיפים את השקיות אל החמין והביצים. ממשיכים לבשל על פלטה חשמלית או בתנור בחום שבת על 100 מעלות כל הלילה.
      • 6. מגישים למשפחה המאושרת.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות