ברולה אפרסמון אפוי

מתכון מאת: שמעון לוי, מערכת וואלה!
מנות אפרסומנים לוולנטיין בקייקארט. אפיק גבאי
מנות אפרסומנים לוולנטיין בקייקארט

מצרכים

  • ל-8 מנות:
  • 4 אפרסמונים בשלים, אך לא רכים מדי
  • 3 כפות מיץ לימון טרי
  • 3 כפות דבש
  • סוכר חום לעיטור
  • לקרם מסקרפונה:
  • 250 גרם מסקרפונה
  • 3 כפות סוכר לבן
  • כפית תמצית וניל טהורה

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים ומייבשים את האפרסמונים. מוצאים בעדינות את העוקץ וחוצים את האפרסמונים לרוחב.
  • 2. מסדרים על גבי נייר אפייה, כשהחלק שפונה כלפי מעלה הוא פנים האפרסמון.
  • 3. מחממים תנור ל-180 מעלות. בינתיים מורחים דבש על כל החצאים, מפזרים סוכר חום מלמעלה, ומכניסים לתנור החם. כדאי להניח את מגש האפייה בחלק העליון ביותר של התנור, כך שהפירות יספגו את החום בצורה הטובה ביותר.
  • 4. מוצאים לאחר 8 דקות, או עד השחמה והתקרמלות. לאחר ההוצאה מזלפים מעט מיץ לימון על האפרסמונים.
  • 5. מכינים את קרם המסקרפונה: מקציפים את הגבינה במהירות בינונית במיקסר. מוסיפים את הסוכר ואת הווניל, עד שמתקבל קרם חלק ואוורירי.
  • 6. מגישים את חצאי האפרסמונים המקורמלים כשלצידם קרם מסקרפונה, ומזליפים מעט דבש על הכל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully