- 1. שוטפים ומייבשים את האפרסמונים. מוצאים בעדינות את העוקץ וחוצים את האפרסמונים לרוחב.
-
- 2. מסדרים על גבי נייר אפייה, כשהחלק שפונה כלפי מעלה הוא פנים האפרסמון.
-
- 3. מחממים תנור ל-180 מעלות. בינתיים מורחים דבש על כל החצאים, מפזרים סוכר חום מלמעלה, ומכניסים לתנור החם. כדאי להניח את מגש האפייה בחלק העליון ביותר של התנור, כך שהפירות יספגו את החום בצורה הטובה ביותר.
-
- 4. מוצאים לאחר 8 דקות, או עד השחמה והתקרמלות. לאחר ההוצאה מזלפים מעט מיץ לימון על האפרסמונים.
-
- 5. מכינים את קרם המסקרפונה: מקציפים את הגבינה במהירות בינונית במיקסר. מוסיפים את הסוכר ואת הווניל, עד שמתקבל קרם חלק ואוורירי.
-
- 6. מגישים את חצאי האפרסמונים המקורמלים כשלצידם קרם מסקרפונה, ומזליפים מעט דבש על הכל.