- שלב 1:
- 1. מרתיחים שמנת מתוקה ויוצקים על השוקולד, מערבבים עד שהשוקולד נמס.
-
- 2. מוסיפים שמן, מערבבים היטב, ומניחים לצינון בצד, עד שהתערובת תגיע לטמפרטורת החדר.
-
- שלב 2:
- 1. במיקסר עם מטרפה מקציפים במהירות גבוהה את הביצים, החלמון, הסוכר וגרדת התפוז.
-
- 2. תוך כדי הקצפה מוסיפים חתיכות קטנות של מרציפן, וממשיכים להקציף עד שהמרציפן נמס והקצף מתייצב (הקצפה של 10-12 דקות במהירות גבוהה).
-
- 3. מוסיפים את החמאה ומערבבים ידנית.
-
- 4. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והקקאו, ומערבבים היטב.
-
- 5. לבסוף מוסיפים את תערובת השוקולד (משלב 1), ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
-
- 6. משמנים את תבנית האפייה קלות, יוצקים את התערובת, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות. אופים במשך 45-45 דקות. מוציאים ומצננים.
-
- הערה: מומלץ מאוד לא לאפות את העוגה יתר על המידה. יש להוציאה מהתנור כשהמרכז עדיין רוטט ורך למגע.
-
- הכנת הציפוי:
- 1. מרתיחים שמנת מתוקה ויוצקים על השוקולד. מערבבים עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה.
-
- 2. מצננים קלות ויוצקים מעל העוגה.