וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פאדג' שוקולד תפוז

מתכון מאת: ברי סייג, מערכת וואלה

פאדג' שוקולד תפוז של טאטי. נמרוד סונדרס
פאדג' שוקולד תפוז של טאטי

מצרכים למתכון

  • ל-2 עוגות ארוכות של 25 ס"מ, או עוגה עגולה בקוטר 24 ס"מ:
  • 120 גרם שמנת מתוקה
  • 120 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם שמן תירס או שמן קנולה
  • 4 ביצים גודל M
  • 2 חלמונים גודל M
  • 340 גרם סוכר חום כהה
  • גרדת תפוז מ-2 תפוזים
  • 120 גרם מרציפן איכותי (לפחות 50% שקדים)
  • 160 גרם חמאה רכה מאוד
  • 150 גרם קמח לבן
  • 3 גרם אבקת אפייה
  • 15 גרם קקאו
  • לציפוי שוקולד:
  • 150 גרם שמנת מתוקה
  • 150 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה

  • שלב 1:
  • 1. מרתיחים שמנת מתוקה ויוצקים על השוקולד, מערבבים עד שהשוקולד נמס.
  • 2. מוסיפים שמן, מערבבים היטב, ומניחים לצינון בצד, עד שהתערובת תגיע לטמפרטורת החדר.
  • שלב 2:
  • 1. במיקסר עם מטרפה מקציפים במהירות גבוהה את הביצים, החלמון, הסוכר וגרדת התפוז.
  • 2. תוך כדי הקצפה מוסיפים חתיכות קטנות של מרציפן, וממשיכים להקציף עד שהמרציפן נמס והקצף מתייצב (הקצפה של 10-12 דקות במהירות גבוהה).
  • 3. מוסיפים את החמאה ומערבבים ידנית.
  • 4. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והקקאו, ומערבבים היטב.
  • 5. לבסוף מוסיפים את תערובת השוקולד (משלב 1), ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 6. משמנים את תבנית האפייה קלות, יוצקים את התערובת, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות. אופים במשך 45-45 דקות. מוציאים ומצננים.
  • הערה: מומלץ מאוד לא לאפות את העוגה יתר על המידה. יש להוציאה מהתנור כשהמרכז עדיין רוטט ורך למגע.
  • הכנת הציפוי:
  • 1. מרתיחים שמנת מתוקה ויוצקים על השוקולד. מערבבים עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה.
  • 2. מצננים קלות ויוצקים מעל העוגה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully