וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קראמבל פיסטוק ותפוחים

מתכון מאת: שי טנא, מערכת וואלה

קינוח פיסטוק ירוק בכובשים. אפיק גבאי
קינוח פיסטוק ירוק בכובשים

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות אישיות:
  • לקראמבל:
  • 200 גרם פיסטוק לא קלוי, קלוף וטחון
  • 150 גרם קמח
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 80 גרם סוכר
  • למלית התפוחים בקינמון:
  • 4 תפוחי סמית' חתוכים לקוביות של 1 ס"מ
  • 80 גרם חמאה
  • 3 כפות סוכר
  • 1/2 כפית קינמון
  • 3 כפות יין לבן

אופן ההכנה

  • המלית:
  • 1. מכניסים למחבת את כל חומרי המלית, חוץ מהיין.
  • 2. מבשלים על אש בינונית כ-10 דקות ומערבבים מדי פעם.
  • 3. מוסיפים את היין ומקפיצים כדקה. מצננים.
  • הקראמבל:
  • 1. מכניסים את כל מרכיבי הקרמבל למעבד מזון ומעבדים בפולסים, עד שנוצר בצק מפורר.
  • 2. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים חצי מהכמות כ-10 דקות. את החצי השני של הבצק משאירים לא אפוי.
  • 3. מחלקים את הבצק האפוי ל-4 חלקים. מרפדים בו 4 כלים אישיים חסיני חום, המתאימים לאפייה בתנור. מניחים מעל הבצק את מלית התפוחים בקינמון, ומפוררים מעל את הבצק הלא אפוי.
  • 4. מחממים תנור ל-180 מעלות, ואופים כ-12 דקות, עד שהבצק מלמעלה מזהיב. מגישים חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully