וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחם אבוד של צפון אברקסס

את הלחם האבוד מומלץ להגיש עם קצפת רכה, עם רמז למתיקות, וכל מרמלדה שאוהבים

מתכון מאת: אלדד שמואלי, מערכת וואלה

לחם אבוד צפון אברקסס. אפיק גבאי
לחם אבוד צפון אברקסס

מצרכים למתכון

  • חלה קלאסית מרובעת, בת יום לפחות
  • 1/4 ליטר שמנת
  • 1/4 ליטר חלב
  • 50 גרם סוכר לבן
  • 5 חלמונים
  • גרידה מחצי לימון
  • חמאה לטיגון

אופן ההכנה

  • 1. בקערה גדולה, כזו שאפשר יהיה לטבול בה את פרוסות החלה בקלות, טורפים יחד את כל חומרי הבלילה.
  • 2. פורסים את החלה לפרוסות בעובי 2 ס"מ. טובלים את פרוסות החלה בבלילה, ומשרים אותן כשתי דקות. מוציאים ונותנים לעודף הנוזלים לטפטף החוצה. מצפים בסוכר משני הצדדים.
  • 3. מחממים מחבת עם כפית חמאה על אש בינונית. כשכל החמאה נמסה ומבעבעת, ולפני שהיא הופכת לחומה, מניחים עליה את פרוסות החלה המצופות סוכר.
  • 4. שלב הטיגון הוא השלב הקריטי. מתחילים את הטיגון על חום גבוה, ומזיזים את המחבת כל הזמן, כדי שהחלה לא תידבק ושהקרמל לא יישרף. אחרי דקה מנמיכים את האש ומטגנים על להבה נמוכה עוד 3-4 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully