פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      כבדים מוקפצים בסילאן מקומי על מצע בטטה

      3 מדרגים / 3.36 כוכבים

      צילום: עידו שחם בימוי: בת גולן עריכה: אמיר קוטיגרו

      מצרכים

      • ל-3 מנות
      • לכבדים:
      • 2 כפות שמן זית
      • 300 גרם כבדי עוף נקיים
      • חצי כוס יין אדום איכותי
      • פלפל גרוס
      • מלח
      • צ'ילי
      • לרוטב:
      • 2 בצלים סגולים גדולים חתוכים גס
      • 1/2 כוס יין אדום
      • 2 כפות סילאן
      • 5 תמרים מגולענים (לא חובה)
      • לרוטב יין-בלסמי:
      • 200 גרם סוכר חום
      • 1/2 1 כוסות חומץ בלסמי
      • 1/2 בקבוק יין אדום
      • לבטטה:
      • 1 בטטה גדולה
      • שמן זית
      • מלח גס
      • פלפל גרוס
      • אגוז מוסקט
      • סילאן
      • להגשה:
      • טוסטונים
      • קונפיטורת פירות יער
      • 3 בצלים ירוקים, רק החלק הירוק, שהועברו לקערת מי קרח עד שהסתלסלו

      אופן ההכנה

      • 1. מבשלים בסיר חצי בקבוק יין אדום, כוס וחצי חומץ בלסמי וסוכר חום. מביאים לרתיחה עדינה, מורידים את האש ומבשלים כשעה וחצי עד שמצטמצם ומתקרמל. מצננים.
      • 2. לוקחים בטטה שלמה מתבלים בשמן זית, פלפל גרוס ומלח גס, עוטפים בנייר כסף ואופים שעה בחום של 250 מעלות.
      • 3. מקפיצים את הכבדים במחבת עם שמן זית, תבלינים ויין כמה דקות ומדי פעם הופכים מצד לצד. מסירים מהאש כשמזהיב.
      • 4. מעבירים את הכבדים לכלי אחר ובמקומם מקפיצים על המחבת בצל עם יין, סילאן ו-2 כפות מרוטב היין-בלסמי המצומצם (אם רוצים מוסיפים בשלב זה גם את התמרים), כ-10 דקות.
      • 5. מחזירים את הכבדים לתוך המחבת מקפיצים כדקה שתיים.
      • 6. מסירים את הקליפה מהבטטה, מרסקים אותה ומתבלים בקמצוץ עדין של אגוז מוסקט. מפזרים מעל מעט סילאן.
      • 7. מרכיבים את המנה: מניחים את הטוסטונים, מעל רינג שלתוכו מכניסים את מחית הבטטה, ומעל את הכבדים. מעטרים בבצל ירוק ומגישים.

      עוד מתכוני עוף

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -