- 1. מבשלים בסיר חצי בקבוק יין אדום, כוס וחצי חומץ בלסמי וסוכר חום. מביאים לרתיחה עדינה, מורידים את האש ומבשלים כשעה וחצי עד שמצטמצם ומתקרמל. מצננים.
-
- 2. לוקחים בטטה שלמה מתבלים בשמן זית, פלפל גרוס ומלח גס, עוטפים בנייר כסף ואופים שעה בחום של 250 מעלות.
-
- 3. מקפיצים את הכבדים במחבת עם שמן זית, תבלינים ויין כמה דקות ומדי פעם הופכים מצד לצד. מסירים מהאש כשמזהיב.
-
- 4. מעבירים את הכבדים לכלי אחר ובמקומם מקפיצים על המחבת בצל עם יין, סילאן ו-2 כפות מרוטב היין-בלסמי המצומצם (אם רוצים מוסיפים בשלב זה גם את התמרים), כ-10 דקות.
-
- 5. מחזירים את הכבדים לתוך המחבת מקפיצים כדקה שתיים.
-
- 6. מסירים את הקליפה מהבטטה, מרסקים אותה ומתבלים בקמצוץ עדין של אגוז מוסקט. מפזרים מעל מעט סילאן.
-
- 7. מרכיבים את המנה: מניחים את הטוסטונים, מעל רינג שלתוכו מכניסים את מחית הבטטה, ומעל את הכבדים. מעטרים בבצל ירוק ומגישים.