וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כבדים מוקפצים בסילאן מקומי על מצע בטטה

מתכון מאת: יחיאל אסולין, מערכת וואלה

צילום: עידו שחם בימוי: בת גולן עריכה: אמיר קוטיגרו

מצרכים למתכון

  • ל-3 מנות
  • לכבדים:
  • 2 כפות שמן זית
  • 300 גרם כבדי עוף נקיים
  • חצי כוס יין אדום איכותי
  • פלפל גרוס
  • מלח
  • צ'ילי
  • לרוטב:
  • 2 בצלים סגולים גדולים חתוכים גס
  • 1/2 כוס יין אדום
  • 2 כפות סילאן
  • 5 תמרים מגולענים (לא חובה)
  • לרוטב יין-בלסמי:
  • 200 גרם סוכר חום
  • 1/2 1 כוסות חומץ בלסמי
  • 1/2 בקבוק יין אדום
  • לבטטה:
  • 1 בטטה גדולה
  • שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל גרוס
  • אגוז מוסקט
  • סילאן
  • להגשה:
  • טוסטונים
  • קונפיטורת פירות יער
  • 3 בצלים ירוקים, רק החלק הירוק, שהועברו לקערת מי קרח עד שהסתלסלו

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים בסיר חצי בקבוק יין אדום, כוס וחצי חומץ בלסמי וסוכר חום. מביאים לרתיחה עדינה, מורידים את האש ומבשלים כשעה וחצי עד שמצטמצם ומתקרמל. מצננים.
  • 2. לוקחים בטטה שלמה מתבלים בשמן זית, פלפל גרוס ומלח גס, עוטפים בנייר כסף ואופים שעה בחום של 250 מעלות.
  • 3. מקפיצים את הכבדים במחבת עם שמן זית, תבלינים ויין כמה דקות ומדי פעם הופכים מצד לצד. מסירים מהאש כשמזהיב.
  • 4. מעבירים את הכבדים לכלי אחר ובמקומם מקפיצים על המחבת בצל עם יין, סילאן ו-2 כפות מרוטב היין-בלסמי המצומצם (אם רוצים מוסיפים בשלב זה גם את התמרים), כ-10 דקות.
  • 5. מחזירים את הכבדים לתוך המחבת מקפיצים כדקה שתיים.
  • 6. מסירים את הקליפה מהבטטה, מרסקים אותה ומתבלים בקמצוץ עדין של אגוז מוסקט. מפזרים מעל מעט סילאן.
  • 7. מרכיבים את המנה: מניחים את הטוסטונים, מעל רינג שלתוכו מכניסים את מחית הבטטה, ומעל את הכבדים. מעטרים בבצל ירוק ומגישים.
  • הדרך הישראלית: ביקור במטע תמרים בבקעת הירדן

  • כבדי עוף ותמרים חרוכים

  • כבד אווז בחמשת התבלינים, צ'ורוס, תאנים טריות ג'ינג'ר וקרם תמרים

  • פטה כבד עוף עם ריבת תאנים

  • כבד אווז עם תפוחי עץ בקרמל וקלבדוס

  • צלעות עגל עם ארטישוק ועגבניות

  • תבשיל מרוקאי של עוף ממולא, קציצות וטחולים

  • סיר פתיתים עם ירקות ופרגיות

  • פרגיות וירקות בגלימת בצק

  • חזה עוף במרינדת תפוזים וסילאן

  • עוף ממולא בשר

  • פרגיות במילוי כבדים, בשר טחון וצנוברים

  • סיר של כל הלילה

  • לחמג'ון טורקי אמיתי

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully