וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אוזני המן מבצק שמרים

מתכון מאת: מיקי שמו, מערכת וואלה

אוזני המן של מיקי שמו. אפיק גבאי
אוזני המן של מיקי שמו

מצרכים למתכון

  • לכ-20 אוזניים:
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 150 גרם חמאה רכה
  • 1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
  • 1/4 כוס (60 גרם) חלב
  • 1 ביצה XL
  • גרידה מ-1/2 לימון בינוני
  • 1/2 שקית (25 גרם) שמרית
  • 1/2 כפית (2 גרם) מלח
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 1 ביצה טרופה להברשת האוזניים
  • מילוי פרג:
  • רשימת חומרים:
  • 3 כוסות פרג, טחון טרי (270 גרם)
  • 1 ורבע כוסות סוכר (200 גר')
  • 1/2 כוס חלב (120 מל')
  • 50 גר' חמאה
  • גרידה מחצי לימון
  • 1/2 כוס אגוזי מלך טחונים דק

אופן ההכנה

  • 1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את כל החומרים, חוץ מהשמרית ומהביצה להברשה, כ-5 דקות, במהירות איטית- בינונית, עד שמתקבל בצק אחיד.
  • 2. מוסיפים את השמרית ולשים עוד כדקה.
  • 3. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לשעה למקרר.
  • 4. במקביל מכינים את המלית: מחממים את החלב, חמאה והסוכר עד סף הרתיחה. מנמיכים את האש לנמוכה ומוסיפים את האגוזים ומערבבים דקה ומסירים מהאש.
  • 5. מוסיפים את הפרג, גרידת הלימון ומערבבים היטב. מצננים ומכסים בניילון.
  • 6. מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ וקורצים עיגולים, בעזרת כוס או חותכן, בקוטר של 8 ס"מ.
  • 7. מניחים מהמלית במרכז העיגול, סוגרים לצורת אוזני המן ומהדקים היטב. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומסדרים במרווחים של 2 ס"מ. מברישים בביצה הטרופה.
  • 8. מתפיחים 3/4 שעה (הבצק כמעט ואינו תופח).
  • 9. אופים בתנור שחומם ל-190 מעלות, כ-15 דקות, עד הזהבה קלה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully