וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קדירת בשר ביין

מתכון מאת: אבי פרץ, מערכת וואלה

קדירת בשר ביין במודרן.
קדירת בשר ביין במודרן

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 1 קילו בשר בקר (כתף, שריר או שייטל), חתוך ל-6 פרוסות
  • 2 בצלים פרוסים דק
  • 2 סנטימטר ג'ינג'ר קצוץ
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • ½ כפית גרידת לימון
  • 2 כוסות יין אדום יבש (מומלץ קברנה סוביניון)
  • 2 גזרים חתוכים גס
  • ½ שורש סלרי, חתוך למקלות
  • צרור ערמונים מקולף
  • 2 כוסות ציר בשר חם
  • מלח ופלפל שחור, טחון טרי
  • חופן עלי פטרוזיליה טריים

אופן ההכנה

  • 1. בסיר כבד של ברזל או נחושת מטגנים את פרוסות הבשר דקה מכל צד. מוציאים ושומרים בכלי מכוסה.
  • 2. באותו סיר מטגנים את הבצל והשום כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהבצל משחים. מוסיפים את גרידת הלימון והג'ינג'ר.
  • 3. מוסיפים ½ כוס יין. מבשלים עד שכמעט כל היין מתאדה. מוסיפים עוד 1/2 כוס יין, ומבשלים שוב, עד שכמעט כל היין מתאדה. ממשיכים כך עד שמסיימים למזוג את 2 כוסות היין.
  • 4. מפזרים את הירקות על הבצל המושחם, ואת פרוסות הבשר הצלויות על הירקות. מוסיפים את הערמונים ואת המרק החם, ואז מתבלים במלח ופלפל.
  • 5. סוגרים את הסיר במכסה. מבשלים על אש נמוכה מאוד למשך שעתיים.
  • 6. בעת ההגשה מפזרים על כל מנה מעט עלי פטרוזיליה טריים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully