כתומים, חמצמצים וכל כך זמניים - המשמשים לא יישארו איתנו להרבה זמן אז נצלו את עונתם הקצרה להכין מהם מטעמים.
הכי קל להוסיף אותם לעוגה בחושה, להכין ריבה ואפילו לצלות אותם עם עוף בתנור, אבל אם בא לכם לעשות להם כבוד מלכים של מקצוענים, המתכון הבא הוא בשבילכם - טארט עשיר עם קרם שקדים ופיסטוק בתוכו משובצים חצאי משמשים, שבושלו עם דבש, מי זהר וזעפרן.
טארט משמשים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
לבצק:
- ½1 כוסותקמח לבן (210 גרם)
- 125גרםחמאה
- ½כוסשקדים טחונים (40 גרם)
- ¾כוססוכר (125 גרם)
- 1ביצה
- קורטמלח
לבישול המשמשים:
- 10משמשים מגולענים
- 1ליטרמים
- 1כוססוכר (200 גרם)
- 6כפותדבש
- 1-2כפותמי זהר
- 5-6חוטי זעפרן
לקרם השקדים:
- 300גרםחמאה בטמפ' החדר
- ½2 כוסותאבקת סוכר (300 גרם)
- 3כוסותשקדים טחונים (300 גרם)
- 3ביצים L
- ½2 כפותקורנפלור (30 גרם)
- ½1 כפותרום כהה (30 מ"ל)
- 2כפותמחית פיסטוק
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים טארט משמשים?
- 1מכינים את הבצק: בעזרת וו גיטרה מאחדים את החמאה והסוכר, עד שנוצרת תערובת אחידה. מוסיפים את השקדים הטחונים, הקמח והמלח. ממשיכים לערבב היטב, מוסיפים את הביצה, עד שמתקבל בצק. משטחים מעט, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
- 2מרדדים את הבצק על גבי משטח מקומח ומעבירים לתבנית טארט בקוטר 28 ס"מ. מצמידים את הבצק היטב לדפנות ומסירים שאריות. מקררים שוב חצי שעה.
- 3מכינים את המשמשים: בסיר מרתיחים את ליטר המים, הסוכר, הדבש, מי הזהר והזעפרן יחד עם המשמשים המגולענים. מביאים לרתיחה קלה, מסירים מהאש ומקררים.
- 4מכינים את קרם השקדים: טורפים את הביצים, החמאה והרום בקערה באמצעות מטרפה, עד שנוצרת תערובת אחידה. מוסיפים את הסוכר, הקורנפלור, אבקת השקדים ומחית הפיסטוק ומערבבים.
- 5מחממים תנור ל-170 מעלות.
- 6מרכיבים את הטארט: מורחים את קרם השקדים על הבצק עד למחצית גובה התבנית (מאחר שקרם השקדים תופח). מפזרים את המשמשים על הטארט ומכניסים לתנור לכ-25 דקות, עד שהמאפה זהוב.