- 1. מעבדים את חומרי הבצק הפריך מלבד הקמח במעבד מזון עם להב מתכת במהירות גבוהה עד ליצירת משחה חלקה.
-
- 2. עוצרים את פעולת מעבד המזון, ומוסיפים קמח. מעבדים כמה שניות עד לאיחוד הבצק לגוש. עוצרים, מוציאים את הבצק למשטח מקומח, משטחים לדיסקית (פיתה), עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר לשעה.
-
- 3. מוציאים את הבצק מהמקרר, ומרדדים אותו לעובי 4 מ"מ, מניחים בתחתית התבנית.
-
- 4. מחוררים במזלג, ואופים חצי אפייה - בטמפרטורה של 170 מעלות כ-10 דקות, עד להזהבה קלה מאוד. מוציאים מהתנור.
-
- 5. מכינים את המשמשים: מניחים בקערה ומפזרים מעל סוכר וקורנפלור. מערבבים בעדינות.
-
- 6. מניחים חצאי משמשים על גבי תחתית הבצק האפויה כשהצד החתוך כלפי מטה. את המשמשים שנותרו פורסים לפרוסות דקות (3 מ"מ), ומניחים בצד.
-
- 7. מערבבים היטב בקערה את כל חומרי הגבינה לבלילה עד להמסה מלאה של הסוכר.
-
- 8. במיקסר מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב אך לא קשה או יבש ומתפורר. מקפלים את הקצף בעדינות לתוך בלילת הגבינה שבקערה.
-
- 9. שופכים את הבלילה על גבי תחתית הבצק האפויה עם המשמשים, עד לגובה 1 ס"מ מהשוליים העליונים של התבנית.
-
- 10. מחממים תנור ל-175 מעלות. אופים 1/2 שעה.
-
- 11. מוציאים מהתנור בעדינות את העוגה החצי אפויה, ומניחים עליה בזריזות פרוסות משמשים.
-
- 12. מורידים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות, ואופים עוד כ-45 דקות עד להזהבת הגבינה ולקבלת קצוות חרוכים של המשמשים שעל העוגה. מכבים את התנור, נותנים לעוגה להירגע שם כ-1/2 שעה ומוציאים.
-
- 13. לאחר צינון בטמפרטורת החדר, מעבירים את העוגה למקרר. כשהיא קרה, מוציאים, מחלצים מהתבנית ומגישים.