וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת גבינה אפויה עם משמשים

כל עוד המשמשים נמצאים שם בחוץ, כתומים ושמנמנים, חייבים לאפות איתם כל מה שאפשר. נעמה נויהאוז מכינה עוגה מושלמת לשבת, עם שילוב מושלם בין חמצמצות למתיקות רכה.

מתכון מאת: נעמה נויהאוז, מערכת וואלה

עוגת משמשים. נמרוד סונדרס
עוגת משמשים

מצרכים למתכון

  • לעוגה עגולה בקוטר 26 ס"מ:
  • לבצק הפריך:
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 40 גרם אבקת סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 20 מ"ל מיץ לימון סחוט (1/2 לימון סחוט)
  • 1 שקית סוכר וניל או 1/2 כפית תמצית וניל
  • 140 גרם קמח (1 כוס)
  • למשמשים:
  • 1/2 ק"ג משמשים שטופים, חצויים ומגולענים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף קורנפלור
  • לגבינה:
  • 1 ק"ג גבינה לבנה 5% או 9% שומן
  • 200 גרם סוכר (1 כוס)
  • 1 שקית סוכר וניל או 1/2 כפית תמצית וניל
  • 45 גרם קורנפלור (1/3 כוס)
  • 40 גרם פודינג וניל (5 כפות)
  • 5 חלמונים
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 1/2 כפית מלח
  • להקצפה:
  • 5 חלבונים
  • 30 גרם סוכר (1/2 2 כפות)

אופן ההכנה

  • 1. מעבדים את חומרי הבצק הפריך מלבד הקמח במעבד מזון עם להב מתכת במהירות גבוהה עד ליצירת משחה חלקה.
  • 2. עוצרים את פעולת מעבד המזון, ומוסיפים קמח. מעבדים כמה שניות עד לאיחוד הבצק לגוש. עוצרים, מוציאים את הבצק למשטח מקומח, משטחים לדיסקית (פיתה), עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר לשעה.
  • 3. מוציאים את הבצק מהמקרר, ומרדדים אותו לעובי 4 מ"מ, מניחים בתחתית התבנית.
  • 4. מחוררים במזלג, ואופים חצי אפייה - בטמפרטורה של 170 מעלות כ-10 דקות, עד להזהבה קלה מאוד. מוציאים מהתנור.
  • 5. מכינים את המשמשים: מניחים בקערה ומפזרים מעל סוכר וקורנפלור. מערבבים בעדינות.
  • 6. מניחים חצאי משמשים על גבי תחתית הבצק האפויה כשהצד החתוך כלפי מטה. את המשמשים שנותרו פורסים לפרוסות דקות (3 מ"מ), ומניחים בצד.
  • 7. מערבבים היטב בקערה את כל חומרי הגבינה לבלילה עד להמסה מלאה של הסוכר.
  • 8. במיקסר מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב אך לא קשה או יבש ומתפורר. מקפלים את הקצף בעדינות לתוך בלילת הגבינה שבקערה.
  • 9. שופכים את הבלילה על גבי תחתית הבצק האפויה עם המשמשים, עד לגובה 1 ס"מ מהשוליים העליונים של התבנית.
  • 10. מחממים תנור ל-175 מעלות. אופים 1/2 שעה.
  • 11. מוציאים מהתנור בעדינות את העוגה החצי אפויה, ומניחים עליה בזריזות פרוסות משמשים.
  • 12. מורידים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות, ואופים עוד כ-45 דקות עד להזהבת הגבינה ולקבלת קצוות חרוכים של המשמשים שעל העוגה. מכבים את התנור, נותנים לעוגה להירגע שם כ-1/2 שעה ומוציאים.
  • 13. לאחר צינון בטמפרטורת החדר, מעבירים את העוגה למקרר. כשהיא קרה, מוציאים, מחלצים מהתבנית ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully