וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לזניית פטריות, קשקבל ופקורינו

לרוב לא נהוג להשתמש בגבינת קשקבל כשמכינים לזניה, אבל למתכון הזה היא מתאימה בדיוק, במיוחד כשמשדכים אותה לפטריות פורטובלו ושמפיניון.

מתכון מאת: מנה שטרום, מערכת וואלה!

לזניית פטריות של קמפלינו. אפיק גבאי
לזניית פטריות של קמפלינו

מצרכים למתכון

  • ל-8-10 מנות:
  • 1 חבילה דפי לזניה
  • 250 גרם (סלסלה) פטריות פורטובלו פרוסות דק
  • 250 גרם (סלסלה) פטריות שמפיניון קצוצות גס
  • 250 גרם (סלסלה) פטריות יער קצוצות גס
  • שמן זית
  • 6 שיני שום קצוצות גס
  • 200 גרם בצל קצוץ
  • חצי כוס יין לבן
  • 200 גרם קשקבל מגורדת
  • 200 גרם פקורינו מגורדת
  • מלח, פלפל שחור
  • לרוטב הבשמל:
  • 100 גרם חמאה
  • 100 (2/3 כוס) גרם קמח
  • 1 ליטר חלב
  • 1 כפית מלח
  • קורט אגוז מוסקט
  • 100 גרם פרמזן או פקורינו מגורדת

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את רוטב הבשמל: ממיסים בסיר בינוני את החמאה. מוסיפים את הקמח.
  • 2. טורפים לרביכה בעזרת מטרפה, ומבלי לתת לה להשחים, ותוך כדי ערבוב, מוסיפים בהדרגה את החלב.
  • 3. מבשלים תוך כדי ערבוב כ-10 דקות, עד שהרוטב מסמיך ומבעבע. מערבבים פנימה את הגבינה ומתבלים.
  • 4. מכינים את תערובת הפטריות: מחממים במחבת את שמן הזית והשום, ומקפיצים בו את הפטריות כ-3 דקות, עד שהן מתרככות. מוסיפים את היין הלבן ומבשלים על אש גבוהה 5 דקות.
  • 5. מקררים את תערובת הפטריות ומערבבים פנימה את הגבינות.
  • 6. מרכיבים את הלזניה: מסדרים את עלי הלזניה בתבנית משומנת. יוצקים שכבה דקה של רוטב הבשמל. מפזרים מעל את תערובת הפטריות.
  • 7. מוסיפים עוד שכבה של עלי לזניה ומפזרים שכבות נוספות של בשמל ופטריות. מסיימים בשכבת דפי לזניה, ומעליהם רוטב בשמל.
  • 8. מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, למשך 20 דקות.
  • 9. מסירים את נייר הכסף ואופים כ-10 דקות נוספות, עד הזהבה. מגישים חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully