פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      לזניית פטריות, קשקבל ופקורינו

      לרוב לא נהוג להשתמש בגבינת קשקבל כשמכינים לזניה, אבל למתכון הזה היא מתאימה בדיוק, במיוחד כשמשדכים אותה לפטריות פורטובלו ושמפיניון.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      לזניית פטריות של קמפלינו (אפיק גבאי)
      לזניית פטריות של קמפלינו (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • ל-8-10 מנות:
      • 1 חבילה דפי לזניה
      • 250 גרם (סלסלה) פטריות פורטובלו פרוסות דק
      • 250 גרם (סלסלה) פטריות שמפיניון קצוצות גס
      • 250 גרם (סלסלה) פטריות יער קצוצות גס
      • שמן זית
      • 6 שיני שום קצוצות גס
      • 200 גרם בצל קצוץ
      • חצי כוס יין לבן
      • 200 גרם קשקבל מגורדת
      • 200 גרם פקורינו מגורדת
      • מלח, פלפל שחור
      • לרוטב הבשמל:
      • 100 גרם חמאה
      • 100 (2/3 כוס) גרם קמח
      • 1 ליטר חלב
      • 1 כפית מלח
      • קורט אגוז מוסקט
      • 100 גרם פרמזן או פקורינו מגורדת

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את רוטב הבשמל: ממיסים בסיר בינוני את החמאה. מוסיפים את הקמח.
      • 2. טורפים לרביכה בעזרת מטרפה, ומבלי לתת לה להשחים, ותוך כדי ערבוב, מוסיפים בהדרגה את החלב.
      • 3. מבשלים תוך כדי ערבוב כ-10 דקות, עד שהרוטב מסמיך ומבעבע. מערבבים פנימה את הגבינה ומתבלים.
      • 4. מכינים את תערובת הפטריות: מחממים במחבת את שמן הזית והשום, ומקפיצים בו את הפטריות כ-3 דקות, עד שהן מתרככות. מוסיפים את היין הלבן ומבשלים על אש גבוהה 5 דקות.
      • 5. מקררים את תערובת הפטריות ומערבבים פנימה את הגבינות.
      • 6. מרכיבים את הלזניה: מסדרים את עלי הלזניה בתבנית משומנת. יוצקים שכבה דקה של רוטב הבשמל. מפזרים מעל את תערובת הפטריות.
      • 7. מוסיפים עוד שכבה של עלי לזניה ומפזרים שכבות נוספות של בשמל ופטריות. מסיימים בשכבת דפי לזניה, ומעליהם רוטב בשמל.
      • 8. מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, למשך 20 דקות.
      • 9. מסירים את נייר הכסף ואופים כ-10 דקות נוספות, עד הזהבה. מגישים חם.

      עוד מתכוני לזניה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -