- 1. מכינים את רוטב הבשמל: ממיסים בסיר בינוני את החמאה. מוסיפים את הקמח.
-
- 2. טורפים לרביכה בעזרת מטרפה, ומבלי לתת לה להשחים, ותוך כדי ערבוב, מוסיפים בהדרגה את החלב.
-
- 3. מבשלים תוך כדי ערבוב כ-10 דקות, עד שהרוטב מסמיך ומבעבע. מערבבים פנימה את הגבינה ומתבלים.
-
- 4. מכינים את תערובת הפטריות: מחממים במחבת את שמן הזית והשום, ומקפיצים בו את הפטריות כ-3 דקות, עד שהן מתרככות. מוסיפים את היין הלבן ומבשלים על אש גבוהה 5 דקות.
-
- 5. מקררים את תערובת הפטריות ומערבבים פנימה את הגבינות.
-
- 6. מרכיבים את הלזניה: מסדרים את עלי הלזניה בתבנית משומנת. יוצקים שכבה דקה של רוטב הבשמל. מפזרים מעל את תערובת הפטריות.
-
- 7. מוסיפים עוד שכבה של עלי לזניה ומפזרים שכבות נוספות של בשמל ופטריות. מסיימים בשכבת דפי לזניה, ומעליהם רוטב בשמל.
-
- 8. מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, למשך 20 דקות.
-
- 9. מסירים את נייר הכסף ואופים כ-10 דקות נוספות, עד הזהבה. מגישים חם.