וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דניש ריקוטה

עבור מאפה נימוח ומפנק לא חייבים לרדת בבוקר למאפייה, אפשר פשוט להכין אותו בבית. מוטי חיימוביץ' אופה לכם דניש במילוי גבינת ריקוטה עדינה ומענגת.

מתכון מאת: מוטי חיימוביץ', מערכת וואלה

דניש בצק עלים. נמרוד סונדרס
דניש בצק עלים

מצרכים למתכון

  • לבצק בגודל 40X60 ס"מ:
  • לבסיס:
  • 250 גרם (3/4 1 כוס) קמח לבן רגיל
  • 1 כפית מלח
  • 2-3 טיפות מיץ לימון
  • 125 מ"ל מים
  • 40 גרם חמאה רכה, ללא מלח
  • לקיפולים:
  • 100 גרם חמאה
  • ל- 14-15 יחידות:
  • בצק עלים בגודל 60X40
  • 200 גרם גבינת ריקוטה טרייה, מנוקזת מנוזלים
  • 2 כפות גדושות אבקת סוכר
  • 1 ביצה טרופה

אופן ההכנה

  • 1. הכנת הבצק: מכניסים למיקסר את כל חומרי הבסיס, ומפעילים על מהירות בינונית, עד שמתחיל להיווצר בצק.
  • 2. מוצאים את הבצק ולשים ביד, עד שהבצק מקבל מרקם אחיד וחלק (אותה פעולה אפשר גם לעשות באופן ידני). הבצק צריך להיות רך, אך לא דביק. יוצרים ממנו כדור.
  • 3. חורצים X במרכז הכדור, מכסים ומכניסים לשעה במקרר.
  • 4. בינתיים מניחים את החמאה בין שני ניירות אפייה, ואז מרדדים או מועכים אותה לריבוע בעובי של סנטימטר אחד.
  • 5. מסירים את העטיפה מהבצק ומניחים אותו על משטח קריר ומקומח קלות. מרדדים אותו מסמוך למרכז, בכל כיוון, כדי ליצר צורת צלב עם בליטה במרכז.
  • 6. שמים את החמאה במרכז, ומקפלים את ארבעת הצדדים של הבצק פנימה, כדי לכסות את החמאה לחלוטין.
  • 7. מרדדים במערוך, על משטח ממקומח קלות, את החלק העליון והתחתון של גוש הבצק, כדי לאטום את השוליים.
  • 8. קיפולים שלב ראשון: מרדדים את הבצק למלבן בגודל של 30X15, בעובי של 1.5 ס''מ. מקפידים להפוך מדי פעם את הבצק, כדי שהחמאה לא תצא החוצה. מקפלים את הבצק ל-3 שכבות, ומניחים שליש על שליש על שליש. מיישרים את הבצק ולוחצים עליו.
  • 9. מסובבים את הבצק ומרדדים שוב למלבן כמו קודם. מקפלים שוב ל-3 שכבות (כלומר שליש על שליש על שליש, כמו קודם). עוטפים בניילון נצמד ומקררים לשעתיים לפחות. המנוחה בין הקיפולים יכולה להיות גם יותר משעתיים.
  • 10. קיפולים שלב שני: אחרי שעתיים חוזרים על הפעולות של סעיפים 6 ו-7. עוטפים שוב בניילון ומקררים לשעתיים.
  • 11. קיפולים שלב שלישי: אחרי שעתיים חוזרים על הפעולות של סעיפים 6 ו-7, עוטפים בניילון נצמד, ומקררים או מקפיאים לשעתיים נוספות.
  • 12. כעת הבצק מוכן. אחרי מנוחה נוספת של שעתיים בקירור, ניתן לעבוד איתו או לחלק ליחידה בגודל, לפי צורך. לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא או להשתמש.
  • 13. הכנת הדניש: מערבבים גבינת ריקוטה רכה וטרייה, מנוקזת מנוזלים, עם 2 כפות גדושות אבקת סוכר.
  • 14. מרדדים את בצק העלים לעלה בעובי של 1/2 ס"מ. חותכים ריבועים בגודל 12X12 ס"מ. מוסיפים במרכז כף מלית ריקוטה במרכז, ומקפלים פנימה את הקצוות.
  • 15. מצננים לשעה. מורחים על המאפה ביצה טרופה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, כ-20 דקות, או עד שהבצק משחים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully