ארטישוק בגבינת גורגונזולה
הארטישוקים הם חומר גלם פופולרי במיוחד באיטליה, ובהחלט ניתן להשתמש בשימורי ארטישוק בשמן שמגיעים מארץ המגף, אך כמובן שתמיד עדיף הירק הטרי.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 8 תחתיות ארטישוק (משומר בשמן, או טרי עם העוקץ)
- 1 כף טימין
- 10 צלפים גדולים
- 20 גרם (4 כפות) עגבניות מיובשות קצוצות
- מיץ מ-2 לימונים
- 30 גרם גבינת גורגונזולה
- 1 כף סוכר חום
אופן ההכנה
- 1. אם משתמשים בארטישוק טרי, חולטים אותם במים רותחים וחותכים לרבעים.
- 2. מערבבים בקערה את הארטישוקים עם הצלפים, העגבניות המיובשות, הטימין ומיץ הלימון.
- 3. מעבירים לתבנית אפייה, מגררים את הגורגונזולה מעל, ומפזרים סוכר.
- 4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 7 דקות.
- מומלץ להגיש בליווי לחם טוב.