וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ארטישוק בגבינת גורגונזולה

הארטישוקים הם חומר גלם פופולרי במיוחד באיטליה, ובהחלט ניתן להשתמש בשימורי ארטישוק בשמן שמגיעים מארץ המגף, אך כמובן שתמיד עדיף הירק הטרי.

מתכון מאת: אמיר שולר, מערכת וואלה

ארטישוקים בגורגונזולה. נמרוד סונדרס
ארטישוקים בגורגונזולה

מצרכים למתכון

  • 8 תחתיות ארטישוק (משומר בשמן, או טרי עם העוקץ)
  • 1 כף טימין
  • 10 צלפים גדולים
  • 20 גרם (4 כפות) עגבניות מיובשות קצוצות
  • מיץ מ-2 לימונים
  • 30 גרם גבינת גורגונזולה
  • 1 כף סוכר חום

אופן ההכנה

  • 1. אם משתמשים בארטישוק טרי, חולטים אותם במים רותחים וחותכים לרבעים.
  • 2. מערבבים בקערה את הארטישוקים עם הצלפים, העגבניות המיובשות, הטימין ומיץ הלימון.
  • 3. מעבירים לתבנית אפייה, מגררים את הגורגונזולה מעל, ומפזרים סוכר.
  • 4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 7 דקות.
  • מומלץ להגיש בליווי לחם טוב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully