וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פאי ריקוטה ערמונים

המילה "פאי" אמנם מופיעה בראש המתכון, אך למעשה מדובר בעוגה מפנקת במיוחד. הערמונים מעניקים טעם אדמתי שהולך נפלא עם גבינת הריקוטה והקינמון.

מתכון מאת: אמיר שולר, מערכת וואלה

פאי ריקוטה ערמונים. נמרוד סונדרס
פאי ריקוטה ערמונים

מצרכים למתכון

  • לבצק הפריך:
  • 100 גרם סוכר
  • 200 גרם חמאה
  • 300 גרם קמח
  • 1 ביצה
  • למילוי הפאי:
  • 300 גרם ערמונים קצוצים
  • 250 גרם גבינת ריקוטה
  • 1 כפית קינמון
  • גרידה מלימון אחד
  • 1 כף סוכר וניל
  • 1 ביצה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: מכניסים את כל החומרים למיקסר, ומערבבים בפולסים את כל החומרים, לתערובת פירורית.
  • 2. לשים את הבצק למרקם חלק ואחיד, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה. מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 סנטימטר, ומניחים תבנית נמוכה עם תחתית נשלפת.
  • 3. שומרים את שארית הבצק. מחוררים את הבצק בעזרת מזלג, ומכניסים ל-12 דקות לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד הזהבה.
  • 4. מכינים את המילוי: מערבבים את שאר חומרי הגלם בקערה, ומכסים את הבצק שבתבנית בצורה אחידה.
  • 5. נוטלים את שארית הבצק ומפוררים מעל המלית.
  • 6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך 20 דקות, ומצננים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully