פונדו שוויצרי-צרפתי
הסוד לפונדו מוצלח הוא ערבוב מתמיד של הגבינות בסיר, כדי שהתערובת תהיה הומוגנית ונטולת גושים. גיום שנזי מ"באשר" האגדית מסביר לכם איך עושים את זה נכון.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- למנה זוגית:
- 100 גרם גרויר
- 100 גרם אמנטל
- 100 גרם גבינת קונקטה
- 50 גרם קורנפלור
- 1 כפית אגוז מוסקט טחון
- 1 שן שום
- 1 כוס יין לבן יבש / שמפניה
- 300 מ"ל אלכוהול חזק כגון קירש (ליקר דובדבנים) או בוחא (יי"ש תאנים). לא חובה
- להגשה:
- קרוטונים
- ירקות
אופן ההכנה
- 1. מגרדים את שלוש הגבינות, מעבירים לקערה ומערבבים.
- 2. מוסיפים קורנפלור, אגוז מוסקט ומערבבים בידיים.
- 3. לוקחים סיר ריק, ומועכים שן שום לתחתיתו.
- 4. מוזגים לסיר כוס יין לבן יבש ומחממים על אש גבוהה. כשהיין מבעבע, מוסיפים את הגבינות, ומנמיכים לאש בינונית.
- 5. מערבבים היטב עד שהגבינות נמסות ומתאחדות. בשלב זה אפשר להוסיף את האלכוהול. לאחר 5-10 דקות ערבוב, כשהתערובת סמיכה ונטולת גושים, הפונדו מוכן.
- 6. מגישים עם קרוטונים וירקות לטבילה, ועם היין שעמו בישלנו.