וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פונדו שוויצרי-צרפתי

הסוד לפונדו מוצלח הוא ערבוב מתמיד של הגבינות בסיר, כדי שהתערובת תהיה הומוגנית ונטולת גושים. גיום שנזי מ"באשר" האגדית מסביר לכם איך עושים את זה נכון.

מתכון מאת: גיום שנזי, מערכת וואלה

באשר גבינות רעננה. בועז לביא,
באשר גבינות רעננה/בועז לביא

מצרכים למתכון

  • למנה זוגית:
  • 100 גרם גרויר
  • 100 גרם אמנטל
  • 100 גרם גבינת קונקטה
  • 50 גרם קורנפלור
  • 1 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1 שן שום
  • 1 כוס יין לבן יבש / שמפניה
  • 300 מ"ל אלכוהול חזק כגון קירש (ליקר דובדבנים) או בוחא (יי"ש תאנים). לא חובה
  • להגשה:
  • קרוטונים
  • ירקות

אופן ההכנה

  • 1. מגרדים את שלוש הגבינות, מעבירים לקערה ומערבבים.
  • 2. מוסיפים קורנפלור, אגוז מוסקט ומערבבים בידיים.
  • 3. לוקחים סיר ריק, ומועכים שן שום לתחתיתו.
  • 4. מוזגים לסיר כוס יין לבן יבש ומחממים על אש גבוהה. כשהיין מבעבע, מוסיפים את הגבינות, ומנמיכים לאש בינונית.
  • 5. מערבבים היטב עד שהגבינות נמסות ומתאחדות. בשלב זה אפשר להוסיף את האלכוהול. לאחר 5-10 דקות ערבוב, כשהתערובת סמיכה ונטולת גושים, הפונדו מוכן.
  • 6. מגישים עם קרוטונים וירקות לטבילה, ועם היין שעמו בישלנו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully