וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מג?דרה פריקי

מתכון מאת: יהלומה לוי, מערכת וואלה

פריקי בביסטרון. נמרוד סונדרס
פריקי בביסטרון

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 1/2 קילו פריקי
  • 1/2 קילו עדשים חומות קטנות, רצוי מהזן הבלאדי הקטן
  • 1 בצל לבן גדול פרוס
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח ים אטלנטי

אופן ההכנה

  • 1. משרים את הפריקי במים קרים כחצי שעה. מסננים בזהירות מכל הלכלוך, מעבירים למסננת ושוטפים היטב.
  • 2. מטגנים חצי מכמות הבצל בשמן זית, עד הזהבה. מוסיפים את הפריקי, מערבבים קלות ומוסיפים מים, עד גובה 2 סנטימטר מעל הפריקי. מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה, עד שהפריקי מתרככת, אך עדיין שומרת על מרקם נגיס.
  • 3. במקביל מטגנים בשמן זית את חצי הבצל שנותר. מוסיפים את העדשים, מערבבים קלות ומוסיפים מים עד לגובה של 3 סנטימטר מעל העדשים. מבשלים את העדשים עד שיתרככו, כ-30-35 דקות, בסיר מכוסה.
  • 4. לאחר שהעדשים התרככו, פותחים את המכסה ומוודאים שיש מספיק מים בסיר, כסנטימטר מעל העדשים. אם לא, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה קלה.
  • 5. מוסיפים מלח ים אטלנטי ו-2 כפות שמן זית, ואת הפריקי המבושלת. מערבבים קלות ומבשלים יחד כרבע שעה על אש נמוכה-בינונית, עד שהמים מתאדים. נזהרים שלא לחרוך את התבשיל.
  • 6. מגישים עם הבצל המטוגן מעל.
  • גיוון: אפשר להגיש יחד עם המג'דרה גם סלט מלפפונים ונענע, וצלוחית של יוגורט צונן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully