- 1. משרים את הפריקי במים קרים כחצי שעה. מסננים בזהירות מכל הלכלוך, מעבירים למסננת ושוטפים היטב.
-
- 2. מטגנים חצי מכמות הבצל בשמן זית, עד הזהבה. מוסיפים את הפריקי, מערבבים קלות ומוסיפים מים, עד גובה 2 סנטימטר מעל הפריקי. מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה, עד שהפריקי מתרככת, אך עדיין שומרת על מרקם נגיס.
-
- 3. במקביל מטגנים בשמן זית את חצי הבצל שנותר. מוסיפים את העדשים, מערבבים קלות ומוסיפים מים עד לגובה של 3 סנטימטר מעל העדשים. מבשלים את העדשים עד שיתרככו, כ-30-35 דקות, בסיר מכוסה.
-
- 4. לאחר שהעדשים התרככו, פותחים את המכסה ומוודאים שיש מספיק מים בסיר, כסנטימטר מעל העדשים. אם לא, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה קלה.
-
- 5. מוסיפים מלח ים אטלנטי ו-2 כפות שמן זית, ואת הפריקי המבושלת. מערבבים קלות ומבשלים יחד כרבע שעה על אש נמוכה-בינונית, עד שהמים מתאדים. נזהרים שלא לחרוך את התבשיל.
-
- 6. מגישים עם הבצל המטוגן מעל.
-
- גיוון: אפשר להגיש יחד עם המג'דרה גם סלט מלפפונים ונענע, וצלוחית של יוגורט צונן.