מתכונים חמים

דונאטס עם גנאש וויסקי ושוקולד מריר

מתכון לדונאטס אמריקאיות משודרגות

מתכון מאת: גדעון בן עזרא, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

דונאטס

מחשבון המרות

מצרכים

  • להכנת בצק ל-12-18 דונאטס:
  • 14 גרם (2 כפות) שמרים יבשים
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) מים פושרים
  • 350 מ"ל (1/2 1 כוסות) חלב פושר
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 70 גרם חמאה רכה או מרגרינה (למרבה הפלא, עדיף להשתמש במרגרינה. כיוון שהיא "מהונדסת", המרגרינה פחות נוזלית ובעלת מרקם יציב יותר)
  • 625 גרם (1/2 4 כוסות) קמח לבן
  • 1 ליטר שמן לטיגון עמוק (סויה, חמניות או קנולה)
  • גנאש וויסקי ושוקולד מריר
  • חומרים:
  • 250 גרם שוקולד מריר 60% ומעלה
  • 250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה
  • 30 מ"ל (2 כפות) וויסקי
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. זורים את השמרים על המים הפושרים. ממתינים כ-5 דקות להתעוררות השמרים.
  • 2. בקערת המיקסר מערבבים יחד את החלב, מסת השמרים, המלח, הביצים, הסוכר והחמאה או המרגרינה, יחד עם חצי מכמות הקמח. את הקמח מוסיפים בהדרגה, על מנת שלא ייווצרו גושים, ושיתקבל בצק אחיד וחלק.
  • 3. לשים במהירות בינונית, עד שמתקבל מרקם אחיד. מוסיפים את שארית הקמח, חצי כוס בכל פעם, עד שהבצק מתנתק מדפנות הקערה. ממשיכים ללוש כ-5 דקות, עד שנוצר בצק אלסטי וחלק.
  • 4. בשלב זה יש לתת לבצק מנוחה וזמן תפיחה בטמפרטורת החדר, למשך כחצי שעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו. טיפ: ניתן לזהות שהבצק מוכן באמצעות לחיצת אצבע לתוך הבצק. כשטביעת האצבע נשארת, סימן שהבצק תפח דיו.
  • 5. כשהבצק תפוח, מרדדים אותו בעזרת מערוך על משטח מקומח, לעובי של 3 ס"מ.
  • 6. קורצים עיגולים בקוטר 10-12 ס"מ, וכל עיגול קורצים שוב מבפנים, הפעם בקוטר 3-4 ס"מ. אם מכינים דונאטס ממולאים (כמו סופגנייה) לא קורצים חור במרכז.
  • 7. מעבירים את טבעות הבצק לתפיחה שנייה על משטח מקומח, למשך כחצי שעה בטמפרטורת החדר.
  • 8. בסיר רחב מחממים שמן לטיגון. חשוב שהסיר יהיה כמה שיותר רחב, שיוכל להכיל את הדונאטס בנוחות. על מנת לדעת אם השמן חם מספיק, אפשר לזרוק פנימה חתיכה קטנה של הבצק.
  • 9. מכניסים לשמן הרותח בזהירות את הדונאטס.
  • 10. חשוב לא לטגן יותר מ-3-4 דונאטס במקביל, אחרת טמפרטורת השמן יורדת, והטיגון אינו אופטימלי.
  • 11. כשהדונאטס צפים ומשחימים בחלקו התחתון, הופכים אותו ע"י הטבעת צד אחד בעזרת כף עץ. מטגנים את הצד השני, עד הזהבה והשחמה קלה.
  • 12. מוציאים לקערה שרופדה מראש בנייר סופג.
  • אופן הכנת הגנאש:
  • 1. מרתיחים את השמנת.
  • 2. שוברים את השוקולד לתוך קערה ושופכים עליו את הנוזל הרותח.
  • 3. מניחים כדקה, ומערבבים בעזרת כף עד שכל השוקולד נמס.
  • 4. מוסיפים את הוויסקי, מערבבים שוב ומצננים שעתיים במקרר.
  • וריאציות:
  • 1. את הוויסקי ניתן להמיר בליקר אגוזים פרנג'ליקו, ולהוסיף 50 גרם ברס (אגוזי לוז גרוסים, קלויים ומסוכרים).
  • 2. את הוויסקי ממירים בקירש (ברנדי דובדבנים), ומוסיפים 50 גרם דובדבני אמרנה קצוצים.
  • 3. מוותרים על הוויסקי, מוסיפים לחלב הרותח כפית נס קפה איכותי, ולבצק הסופי אספרסו כפול.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully