וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מוגשות באהבה - לחמניות לב שוקולד

בשיתוף סוגת

14.2.2022 / 6:00

הלחמניות שלפניכם רכות ומופלאות, מבוססות על בצק שמרים מעולה של מרתה סטיוארט, והכי כיף למלא אותן בנוטלה ולעצב בצורת לבבות. פינוק מתוק לאהובים

לחמניות לב שוקולד של אורלי פלאי. נמרוד סונדרס
פינוק מתוק לאוהבים.למניות שוקולד בצורת לבבות/נמרוד סונדרס

אוהבים לבשל ולאפות? מחפשים, כמוני, סיבה להיכנס למטבח ולפנק את אהוביכם? חג האהבה, הוא הזדמנות מצוינת.

אז למה שלא תאפו לחמניות שוקולד טעימות? הן מבוססות על בצק שמרים מעולה של מרתה סטיוארט, ואפשר לטרוח ולמלא אותן במלית שוקולד ביתית, או במלית השוקו-לוז הגדולה מכולן - נוטלה.

שימו לב: כדאי להצטייד בתבנית מאפינס בצורת לבבות, אבל ממש לא חובה. גם תבנית רגילה תעשה את העבודה.

מחפשים עוד רעיונות מתוקים להביע את האהבה? יש לנו גם מתכון לבראוניז שוקולד ולבבות חמאת בוטנים או עוגיות בצק פריך וריבה בצורת לבבות ויש גם עוגת אהבה פרסית שכל כולה רומנטיקה.

לחמניות לב שוקולד

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין

לחמניות לב שוקולד של אורלי פלאי. נמרוד סונדרס
לחמניות לב שוקולד של אורלי פלאי

מצרכים למתכון

  • לבצק שמרים:

    • 2כוסותקמח פחות 3 כפות (250 גרם)
    • ½כוסחלב (120 מ"ל)
    • 3כפותסוכר (35 גרם)
    • ½1 כפיותשמרים יבשים (7 גרם)
    • 1ביצה
    • ½כפיתמלח
    • 50גרםחמאה רכה
    • ½כוסנוטלה (אם רוצים, אפשר לתבל בכפית קינמון)
    • 2כפותשוקולד מריר קצוץ דק
  • להברשה:

    • 1ביצה
    • 1כףחלב
    • מעטמלח

אופן ההכנה

איך מכינים לחמניות לב שוקולד?

  • 1
    במיקסר עם וו לישה מערבלים את חומרי הבצק, מלבד החמאה, כ-2 דקות.
  • 2
    כשהחומרים מתחילים להתחבר, מוסיפים את החמאה הרכה וממשיכים ללוש עוד 10 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.
  • 3
    מכסים את הבצק במגבת לחה ומניחים לו לתפוח שעה, או עד שמכפיל את הנפח.
  • 4
    מעבירים למשטח עבודה מקומח או מרופד בנייר אפייה, ומרדדים למלבן דק ככל האפשר. נעזרים בקמח כדי לרדד.
    לחמניות לב שוקולד של אורלי פלאי/נמרוד סונדרס
  • 5
    מורחים מלית נוטלה, מפזרים שוקלד קצוץ ומוסיפים מעט קינמון בעזרת מסננת. מגלגלים לרולדה צפופה ככל האפשר.
    לחמניות לב שוקולד של אורלי פלאי/נמרוד סונדרס
  • 6
    פורסים את הרולדה לעובי 2 ס"מ ומניחים בשקעים משומנים של תבנית מאפינס לבבות, או בתבנית רגילה. אפשר גם להניח בתבנית תנור שרופדה בנייר אפייה, וליצור לחמניות בסגנון חופשי. מניחים ללחמניות לתפוח 30 דקות.
    לחמניות לב שוקולד של אורלי פלאי/נמרוד סונדרס
  • 7
    מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את המאפים בביצה טרופה עם כף חלב ומעט מלח. אופים 20 דקות, עד שהלבבות אפויים בצורה מושלמת. מצננים ומחלצים.
  • גיוונים, הערות ושדרוגים: *למי שמתקשה בשלב הרידוד - אפשר להוסיף יותר קמח ולהעלות את הכמות במתכון ל-2 כוסות. הבצק יהיה יותר לחמנייתי אבל קל יותר לרידוד. *אפשר להכין מראש ולחמם, או להקפיא ולחמם. *ניתן למלא בממרחים שונים: למשל ריבה וחמאת בוטנים, או חלבה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully