מתכונים חמים

לחמניות לב שוקולד

הלחמניות מבוססות על בצק שמרים של מרתה סטיוארט, והכי כיף למלא אותן בנוטלה. פינוק מתוק לאהובים

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

לחמניות לב שוקולד של אורלי פלאי

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-18 לחמניות:
  • 250 גרם (2 כוסות פחות 3 כפות) קמח
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) חלב
  • 35 גרם (3 כפות) סוכר
  • 2 כפיות (7 גרם) שמרים יבשים
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית מלח
  • 50 גרם חמאה רכה
  • למלית:
  • 1/2 כוס נוטלה (אם רוצים, אפשר לתבל בכפית קינמון)
  • 2 כפות שוקולד מריר קצוץ
  • להברשה:
  • ביצה טרופה עם כף חלב ומעט מלח
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1.מערבלים את חומרי הבצק, מלבד החמאה, במיקסר עם וו לישה, כ-2 דקות. כשהחומרים מתחילים להתחבר, מוסיפים את החמאה הרכה וממשיכים ללוש עוד 10 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ודי דביק.
  • 2.מכסים במגבת לחה ומניחים לתפוח שעה, או עד שהבצק מכפיל את הנפח.
  • 3.מעבירים למשטח עבודה מקומח או מרופד בנייר אפייה, ומרדדים למלבן דק ככל האפשר. נעזרים בקמח כדי לרדד.
  • 4.מפזרים מלית נוטלה ושוקלד קצוץ ומוסיפים קינמון בעזרת מסננת. מגלגלים לרולדה צפופה ככל האפשר.
  • 5.פורסים לעובי 2 ס"מ ומניחים בשקעים משומנים של תבנית מאפינס לבבות, או בתבנית רגילה. אפשר גם להניח בתבנית תנור שרופדה בנייר אפייה, וליצור לחמניות בסגנון חופשי. מניחים ללחמניות לתפוח חצי שעה.
  • 6.מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים בביצה הטרופה ואופים 20 דקות, עד שהלבבות אפויים בצורה מושלמת. מצננים ומחלצים.
  • גיוונים, הערות ושדרוגים:
  • למי שמתקשה בשלב הרידוד - אפשר להוסיף יותר קמח ולהעלות את הכמות במתכון ל-2 כוסות. הבצק יהיה יותר לחמנייתי אבל קל יותר לרידוד.
  • אפשר להכין מראש ולחמם, או להקפיא ולחמם.
  • אפשר למלא בממרחים שונים: למשל ריבה וחמאת בוטנים, או חלבה.
  • אפשר לצפות באייסינג לבן, עשוי מחלבון ואבקת סוכר.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully