אוהבים לבשל ולאפות? מחפשים, כמוני, סיבה להיכנס למטבח ולפנק את אהוביכם? חג האהבה, הוא הזדמנות מצוינת.
אז למה שלא תאפו לחמניות שוקולד טעימות? הן מבוססות על בצק שמרים מעולה של מרתה סטיוארט, ואפשר לטרוח ולמלא אותן במלית שוקולד ביתית, או במלית השוקו-לוז הגדולה מכולן - נוטלה.
שימו לב: כדאי להצטייד בתבנית מאפינס בצורת לבבות, אבל ממש לא חובה. גם תבנית רגילה תעשה את העבודה.
מחפשים עוד רעיונות מתוקים להביע את האהבה? יש לנו גם מתכון לבראוניז שוקולד ולבבות חמאת בוטנים או עוגיות בצק פריך וריבה בצורת לבבות ויש גם עוגת אהבה פרסית שכל כולה רומנטיקה.
לחמניות לב שוקולד
מתכון מאת:
דרגת קושי בינונית,18 יחידות
מצרכים למתכון
לבצק שמרים:
- 2כוסותקמח פחות 3 כפות (250 גרם)
- ½כוסחלב (120 מ"ל)
- 3כפותסוכר (35 גרם)
- ½1 כפיותשמרים יבשים (7 גרם)
- 1ביצה
- ½כפיתמלח
- 50גרםחמאה רכה
- ½כוסנוטלה (אם רוצים, אפשר לתבל בכפית קינמון)
- 2כפותשוקולד מריר קצוץ דק
להברשה:
- 1ביצה
- 1כףחלב
- מעטמלח
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים לחמניות לב שוקולד?
- 1במיקסר עם וו לישה מערבלים את חומרי הבצק, מלבד החמאה, כ-2 דקות.
- 2כשהחומרים מתחילים להתחבר, מוסיפים את החמאה הרכה וממשיכים ללוש עוד 10 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.
- 3מכסים את הבצק במגבת לחה ומניחים לו לתפוח שעה, או עד שמכפיל את הנפח.
- 4מעבירים למשטח עבודה מקומח או מרופד בנייר אפייה, ומרדדים למלבן דק ככל האפשר. נעזרים בקמח כדי לרדד.
לחמניות לב שוקולד של אורלי פלאי/נמרוד סונדרס - 5מורחים מלית נוטלה, מפזרים שוקלד קצוץ ומוסיפים מעט קינמון בעזרת מסננת. מגלגלים לרולדה צפופה ככל האפשר.
לחמניות לב שוקולד של אורלי פלאי/נמרוד סונדרס - 6פורסים את הרולדה לעובי 2 ס"מ ומניחים בשקעים משומנים של תבנית מאפינס לבבות, או בתבנית רגילה. אפשר גם להניח בתבנית תנור שרופדה בנייר אפייה, וליצור לחמניות בסגנון חופשי. מניחים ללחמניות לתפוח 30 דקות.
לחמניות לב שוקולד של אורלי פלאי/נמרוד סונדרס - 7מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את המאפים בביצה טרופה עם כף חלב ומעט מלח. אופים 20 דקות, עד שהלבבות אפויים בצורה מושלמת. מצננים ומחלצים.
- גיוונים, הערות ושדרוגים: *למי שמתקשה בשלב הרידוד - אפשר להוסיף יותר קמח ולהעלות את הכמות במתכון ל-2 כוסות. הבצק יהיה יותר לחמנייתי אבל קל יותר לרידוד. *אפשר להכין מראש ולחמם, או להקפיא ולחמם. *ניתן למלא בממרחים שונים: למשל ריבה וחמאת בוטנים, או חלבה.