- 1. משרים את האורז כשעה במים. מסננין.
-
- 2. מערבבים בקערה את האורז והבשר יחד עם התבלינים והשמן.
-
- 3. ממלאים את הקישואים בתערובת. ממלאים את עלי הגפן: מניחים כפית שטוחה מתערובת האורז בחלקו העליון של השליש התחתון של העלה ומגלגלים כלפי מעלה. חשוב לא למלא מדי את עלה הגפן ולהשאיר מעט רווח, כי האורז מתנפח בבישול ויכול לקרוע את העלים.
-
- 4. מרפדים את הסיר ב-2 עגבניות חתוכות. עורמים את הממולאים, ומעל את שתי הגעגבניות הנותרות. מוסיפים מים לכיסוי ואת מיץ הלימון . מבשלים 45 דקות בסיר לחץ/שעתיים וחצי בסיר רגיל. במידה וחסרים מים במהלך הבישול, משלימים.