וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קישואים ממולאים ועלי גפן

עלי גפן היישר מארוחת שבירת הצום של הרמאדן

מתכון מאת: נרימן אליוואט, מערכת וואלה

ארוחת רמאדן. בן קלמר
ארוחת רמאדן

מצרכים למתכון

  • ל-10 סועדים
  • 15 קישואים חתוכים ל-2 ומרוקנים מתכולתם (בעזרת סכין ממולאים)
  • 40-50 עלי גפן
  • 1/2 קילו בשר טחון לא שומני
  • 3 כוסות אורז לבן
  • מלח
  • פלפל
  • כפית כורכום
  • 2 כפות שמן זית
  • לרוטב:
  • 4 עגבניות חתוכות גס
  • מיץ מלימון וחצי
  • מים

אופן ההכנה

  • 1. משרים את האורז כשעה במים. מסננין.
  • 2. מערבבים בקערה את האורז והבשר יחד עם התבלינים והשמן.
  • 3. ממלאים את הקישואים בתערובת. ממלאים את עלי הגפן: מניחים כפית שטוחה מתערובת האורז בחלקו העליון של השליש התחתון של העלה ומגלגלים כלפי מעלה. חשוב לא למלא מדי את עלה הגפן ולהשאיר מעט רווח, כי האורז מתנפח בבישול ויכול לקרוע את העלים.
  • 4. מרפדים את הסיר ב-2 עגבניות חתוכות. עורמים את הממולאים, ומעל את שתי הגעגבניות הנותרות. מוסיפים מים לכיסוי ואת מיץ הלימון . מבשלים 45 דקות בסיר לחץ/שעתיים וחצי בסיר רגיל. במידה וחסרים מים במהלך הבישול, משלימים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully