מתכונים חמים

קציפת ליים

מתכון מתוק חמוץ במיוחד לקיץ

מתכון מאת: איתמר דוידוב, מערכת וואלה!
  • דרגת קושי בינונית

מנות ליים (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • מיץ וקליפה מגוררת מ-3 ליים גדולים ועסיסיים
  • 75 גרם חמאה + 1 כפית חמאה
  • 230 גרם (כוס + כף) סוכר לבן
  • 3 ביצים מספר 1
  • 1 מיכל שמנת לקצפת ללא סוכר (אם השמנת מכילה סוכר, יש להוריד 3 כפות סוכר מהכמות)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מרתיחים מים בסיר בינוני. שמים את מיץ וקליפת הליים, החמאה, הסוכר והביצים בסיר אחר, קטן. מציבים על הסיר ובו המים הרותחים (בן מארי), ומחממים תוך כדי בחישה במטרפה, עד שהסוכר נמס והרוטב מסמיך.
  • 2. מצננים מעט. מעבירים את הרוטב במסננת דקה. שומרים במקרר ומניחים מעל פני הרוטב נייר אפיה או ניילון נצמד, למניעת היווצרות קרום.
  • 3. מקררים לטמפרטורה של כ-15-10 מעלות (קריר, אך לא קר מדי).
  • 4. מקציפים את השמנת לקצפת נוקשה.
  • 5. מוציאים את הרוטב מהמקרר, טורפים מעט עד שהוא חלק לגמרי. מוסיפים לתוכו 2-3 כפות מהקצפת, בתנועות קיפול זהירות.
  • 6. כשהקצפת נבלעה, מוסיפים רבע מכמות הקצפת שנותרה, וממשיכים לקפל. חוזרים על הפעולה עוד 3 פעמים – עד שכל הקצפת מעורבבת בקרם הליים.
  • 7. מעבירים לכוסות הגשה ומאחסנים במקרר, עם כיסוי ניילון נצמד, למניעת היווצרות קרום.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully