וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צלי עוף ופתיתים

השף אמיר קרונברג מכין מנה חגיגית מחומרי הגלם הכי נגישים במזווה

מתכון מאת: אמיר קרונברג, מערכת וואלה!

צילום הפקה ובימוי: prima films צילום תמונה: מייק גלעדי

מצרכים למתכון

  • עבור 4 מנות:
  • 2 כפות שמן לטיגון
  • 4 ירכיים של עוף מופרדות לשוק וירך
  • 3 גבעולי כרישה מנוקים וחתוכים לקוביות בגודל 3 ס"מ
  • 1 כוס יין לבן
  • 2 כוסות מים
  • צרור טימין קשור
  • מלח
  • פלפל
  • לפתיתים:
  • פתיתי אורז
  • 2 כפות שמן
  • בצל קצוץ דק
  • 1 כוסות פתיתים
  • 1/2 1 כוסות מים רותחים
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה

  • 1 . בסיר רחב וגדול מחממים שמן כ-3-4 דק.
  • 2. בשמן שהתחמם צורבים את העוף עד השחמה.
  • 3. מוציאים את העוף מהסיר לקערה.
  • 4. לסיר העוף מוסיפים כרישה, טימין, יין, כוס מים, מלח, פלפל וצרור טימין קשור, מים, מלח, פלפל גרוס. מחזירים את העופות לסיר, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-45 דקות - שעה.
  • 5. בינתיים מכינים את הפתיתים: מרתיחים 3 כוסות מים.
  • 6. מחממים שמן בסיר קטן, ומוסיפים לסיר את הבצל. משחימים את הבצל מספר דקות.
  • 7. מוסיפים פתיתים ומערבבים עם השמן והבצל.
  • 8. מטגנים כ-3 דק, מוסיפים את הפתיתים וגם אותם מטגנים כדקה, מוסיפים מים, מלח, מביאים לרתיחה ומכסים את הסיר חלקית. מנמיכים את האש למינימום, בוחשים מדי פעם. מבשלים 5 דקות תוך כדי ערבוב.
  • 9. מכבים את האש ומכסים את הסיר לעוד 10 דק'.
  • 10. מפרידים את הפתיתים עם מזלג ומגישים: מניחים את הפתיתים על צלחת הגשה ומעל עורמים את הצלי. מקשטים בטימין.
  • צלי עוף ופתיתים של הרגע האחרון

  • סקלופיני פרגית עם פרושוטו ומוצרלה בבלסמי מצומצם

  • צלי עוף עם קינואה וירקות עם עשבי תיבול ארומטיים

  • סיר אסאדו בקלי קלות

  • כתף בקר עם פול ירוק ושום ירוק

  • תבשיל בצל, שעועית ואונטריב (בסל ולוביה)

  • צלי כתף בפירות יבשים ופטריות

  • חמין פרסי עם קציצות לחם

  • סיר של כל הלילה

  • חמין פרסי (חאלה ביבי)

  • גולאש בשר עם פטריות ובצקניות

  • בורקסים במילוי בשר

  • מרק זנב שור

  • תבשיל בקר ולוביה טריה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully