- 1. מחממים סיר גדול, מוסיפים שמן וצורבים את האוסובוקו עד השחמה. מוציאים מהסיר.
-
- 2. את ירקות השורש (בצל, סלרי, גזר) קולפים וחותכים לקוביות בגודל 3 ס"מ ומטגנים בסיר, מוסיפים מים, יין אדום, רסק עגבניות, ומערבבים.
-
- 3. מוסיפים סלרי ופירות יבשים.
-
- 4. מתבלים בפלפל גרוס, מלח, צרור טימין, סוכר וצרור טימין קשור בחוט.
-
- 5. מביאים לרתיחה, מוסיפים את נתחי הבשר ומים לכיסוי. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כשעתיים וחצי -3 שעות עד שהבקר רך. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
-
- 6. במקביל מכינים את סלט החיטה: מעבירים את החיטה לסיר עם מים (2 ליטר), מביאים לרתיחה ומבשלים כ-25 דק עד לדרגת הקושי הרצוי ( אל דנטה). מסננים, ומקררים.
-
- 7. מוסיפים פטרוזיליה, מלח, פלפל, שמן זית ורימונים ומערבבים.
-
- 8. הגשה: מסדרים על צלחת ערימה של סלט ומעליו עורמים את האוסובוקו.