וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טאג'ין חריף של אבי לוי

כשהיה במרקש שבמרוקו, טעם השף אבי לוי מנת טאג'ין כבש מענגת. עכשיו, במיוחד לכבוד חג ט"ו בשבט, מוסיף לה לוי שידרוג אלג'יראי מסורתי של פלפל חריף.

מתכון מאת: אבי לוי, מערכת וואלה

כבש עם פלפל חריף של אבי לוי. מגד גוזני
כבש עם פלפל חריף של אבי לוי

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 קילו כתף כבש, רצוי ללא עצם, חתוך לקוביות גסות
  • 4 בצלים בינוניים, קלופים וחתוכים לרבעים
  • 6-5 שיני שום קלופות
  • 3 פלפלים ירוקים חריפים שלמים + 1 פלפל ירוק חריף, חצוי
  • 2 פלפלים אדומים, חתוכים לרבעים
  • 2 בטטות, קלופות וחתוכות לרבעים
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • 1/2 כפית הל
  • 1 כף שטוחה של מלח גס
  • 1 כפית פלפל גרוס
  • 1 כפית כמון
  • 1 כוס יין אדום, או 2 כוסות ציר עגל/בשר
  • חופן פירות מיובשים (תאנים, שזיפים, צימוקים)

אופן ההכנה

  • 1. בסיר גבוה ורחב, מחממים את שמן הזית. מוסיפים את קוביות הכבש וסוגרים את הבשר בעדינות. הכבש צריך לשמור בתוכו את כל המיצים, כדקה מכל צד זהירות: חשוב לא לחרוך את הבשר. מעבירים את הבשר לצלחת ומניחים בצד.
  • 2. מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את השום, הפלפלים החריפים והאדומים ומטגנים עוד כ?10 דקות.
  • 3. מוסיפים את הבטטות ואת התבלינים ומבשלים תוך ערבוב כ?5 דקות נוספות, לחיבור כל הטעימים.
  • 4. מוסיפים את היין (או הציר), ואם רוצים – גם את הפירות היבשים. מנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר, מכסים ומבשלים 5-4 שעות (ומומלץ לילה שלם על פלטה של שבת).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully