וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אגדאשי טופו

המתכון האגדי למרק האגדשי טופו של מסעדת יאמטויה

מתכון מאת: איה אימטאני, מערכת וואלה

צילום: עידו שחם, עריכה: אמיר קוטיגרו

מצרכים למתכון

  • ל-5 מנות:
  • לציר המרק:
  • 1 ליטר מים
  • 20 גרם אבקת דאשי
  • 250 מ'ל מירין
  • 50 מ'ל סאקה יפני
  • 150 מ'ל רוטב סויה יפני
  • כף סוכר
  • אצת קומבו
  • 3 פטריות שיטאקה יבשות
  • למרק:
  • 1 ק"ג טופו טרי
  • 500 גרם קורנפלור
  • שמן לטיגון עמוק
  • בצל ירוק חתוך (לפי הטעם)
  • אצת נורי חתוכה לרצועות-לעיטור
  • 10 כפות צנון מגורד

אופן ההכנה

  • 1. מרתיחים במים את פטריות השיטאקה ואצת הקומבו. לאחר הרתיחה מוציאים את אצת הקומבו ומשאירים את הפטריות.
  • 2.מוסיפים לסיר את אבקת הדאשי, המירין ,סאקה יפני והסוכר ומביאים לרתיחה שניה.
  • 3.מוסיפים את הסויה ומכבים את האש.
  • 4.מחממים שמן לטיגון עמוק.
  • 5.חותכים את הטופו לקוביות ומצפים בקורנפלור.
  • 6.מטגנים את קוביות הטופו היטב (בערך 3 דקות).
  • 7.מניחים את קוביות הטופו המטוגנות בקערת הגשה ומוזגים את ציר המרק עליהן.
  • 8. מעטרים בצנון מגורד, בצל ירוק ואצת נורי ומגישים.
  • אצבעות טופו בצ'ילי

  • שיפודי טופו וירקות

  • מרק תפוחי אדמה

  • קניידלך של חנה שאולוב

  • מרק פטריות

  • מרק מיסו

  • מרק זנב שור

  • פסולדה, מרק שעועית יווני

  • מרק עגבניות וחלב קוקוס

  • מרק בשר ויין אדום

  • מרק תירס זריז עם חלב קוקוס

  • מרק גולאש מושלם

  • מרק עוף עם גונדי

  • מרק אפונה של אמא

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully