אגדאשי טופו
המתכון האגדי למרק האגדשי טופו של מסעדת יאמטויה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-5 מנות:
- לציר המרק:
- 1 ליטר מים
- 20 גרם אבקת דאשי
- 250 מ'ל מירין
- 50 מ'ל סאקה יפני
- 150 מ'ל רוטב סויה יפני
- כף סוכר
- אצת קומבו
- 3 פטריות שיטאקה יבשות
- למרק:
- 1 ק"ג טופו טרי
- 500 גרם קורנפלור
- שמן לטיגון עמוק
- בצל ירוק חתוך (לפי הטעם)
- אצת נורי חתוכה לרצועות-לעיטור
- 10 כפות צנון מגורד
אופן ההכנה
- 1. מרתיחים במים את פטריות השיטאקה ואצת הקומבו. לאחר הרתיחה מוציאים את אצת הקומבו ומשאירים את הפטריות.
- 2.מוסיפים לסיר את אבקת הדאשי, המירין ,סאקה יפני והסוכר ומביאים לרתיחה שניה.
- 3.מוסיפים את הסויה ומכבים את האש.
- 4.מחממים שמן לטיגון עמוק.
- 5.חותכים את הטופו לקוביות ומצפים בקורנפלור.
- 6.מטגנים את קוביות הטופו היטב (בערך 3 דקות).
- 7.מניחים את קוביות הטופו המטוגנות בקערת הגשה ומוזגים את ציר המרק עליהן.
- 8. מעטרים בצנון מגורד, בצל ירוק ואצת נורי ומגישים.