פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      אגדאשי טופו

      המתכון האגדי למרק האגדשי טופו של מסעדת יאמטויה

      4 מדרגים / 3.22 כוכבים

      צילום: עידו שחם, עריכה: אמיר קוטיגרו

      מצרכים

      • ל-5 מנות:
      • לציר המרק:
      • 1 ליטר מים
      • 20 גרם אבקת דאשי
      • 250 מ'ל מירין
      • 50 מ'ל סאקה יפני
      • 150 מ'ל רוטב סויה יפני
      • כף סוכר
      • אצת קומבו
      • 3 פטריות שיטאקה יבשות
      • למרק:
      • 1 ק"ג טופו טרי
      • 500 גרם קורנפלור
      • שמן לטיגון עמוק
      • בצל ירוק חתוך (לפי הטעם)
      • אצת נורי חתוכה לרצועות-לעיטור
      • 10 כפות צנון מגורד

      אופן ההכנה

      • 1. מרתיחים במים את פטריות השיטאקה ואצת הקומבו. לאחר הרתיחה מוציאים את אצת הקומבו ומשאירים את הפטריות.
      • 2.מוסיפים לסיר את אבקת הדאשי, המירין ,סאקה יפני והסוכר ומביאים לרתיחה שניה.
      • 3.מוסיפים את הסויה ומכבים את האש.
      • 4.מחממים שמן לטיגון עמוק.
      • 5.חותכים את הטופו לקוביות ומצפים בקורנפלור.
      • 6.מטגנים את קוביות הטופו היטב (בערך 3 דקות).
      • 7.מניחים את קוביות הטופו המטוגנות בקערת הגשה ומוזגים את ציר המרק עליהן.
      • 8. מעטרים בצנון מגורד, בצל ירוק ואצת נורי ומגישים.

      עוד מתכוני מרקים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -