וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחם מקאלי

המאסטר שף אבי לוי מכין לחם מקאלי - מעין סופריטו בשר אלג'יראי על בסיס עריסה חריפה המעניקה לתבשיל טעמים עזים

מתכון מאת: אבי לוי, מערכת וואלה

תבשיל בשר לחם מקאלי. צילום: מגד גוזני, מגד גוזני
תבשיל בשר לחם מקאלי/צילום: מגד גוזני

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 1 ק"ג בשר צלי כתף מס 5 חתוך לקוביות גדולות
  • 8 עגבניות מגורדות
  • 1 כוס עריסה
  • 6 בצלים קלופים חתוכים לרבעים
  • 6 שיני שום שלמות
  • 2 עלי דפנה
  • 2 גרגירי פלפל אנגלי
  • 2 כפיות כמון
  • 3 כפיות מלח גס
  • 2 כפיות פלפל גרוס
  • 8 תפוחי אדמה זעירים מסוג דזירה קלופים ומטוגנים לפני הבישול
  • 5 כפות שמן זית
  • להגשה:
  • ניתן לעטר בפטרוזיליה ובפלפל חריף יבש

אופן ההכנה

  • 1. בסיר רחב מחממים את שמן הזית.
  • 2. מכניסים את קוביות הבשר וסוגרים את הבשר באמצעות טיגון קל. במהלך הסגירה מפלפלים את הבשר וממליחים.
  • 3. מוציאים את קוביות הבשר מהסיר ומעבירים לקערה.
  • 4. באותו הסיר עם אותו השמן אנו מתחילים בטיגון הבצל עד להזהבה.
  • 5. מוסיפים את שיני השום השלמות ואת כל התבלינים ומטגנים עד להזהבה של השום והבצל.
  • 6. מוסיפים את העריסה והעגבניות המגורדות ומתחילים תהליך של בישול על חום נמוך ליצירת רוטב.
  • 7. לאחר כחצי שעה על חום נמוך טועמים את הרוטב. מוסיפים מלח ופלפל במידת הצורך.
  • 8. מוסיפים את קוביות הבשר ומעל מסדרים את תפוחי האדמה.
  • מבשלים את התבשיל על אש נמוכה למשך שלוש שעות לפחות, עד שבשר הצלי מתרכך והכל מתאחד לכדי תבשיל רך וללא נוזלים. אם רוצים מעטרים בפטרוזיליה ובפלפל שאטה.
  • *מומלץ להגיש את התבשיל בצירוף אורז לבן פשוט או לנגב עם חלה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully