- 1. בסיר רחב מחממים את שמן הזית.
-
- 2. מכניסים את קוביות הבשר וסוגרים את הבשר באמצעות טיגון קל. במהלך הסגירה מפלפלים את הבשר וממליחים.
-
- 3. מוציאים את קוביות הבשר מהסיר ומעבירים לקערה.
-
- 4. באותו הסיר עם אותו השמן אנו מתחילים בטיגון הבצל עד להזהבה.
-
- 5. מוסיפים את שיני השום השלמות ואת כל התבלינים ומטגנים עד להזהבה של השום והבצל.
-
- 6. מוסיפים את העריסה והעגבניות המגורדות ומתחילים תהליך של בישול על חום נמוך ליצירת רוטב.
-
- 7. לאחר כחצי שעה על חום נמוך טועמים את הרוטב. מוסיפים מלח ופלפל במידת הצורך.
-
- 8. מוסיפים את קוביות הבשר ומעל מסדרים את תפוחי האדמה.
- מבשלים את התבשיל על אש נמוכה למשך שלוש שעות לפחות, עד שבשר הצלי מתרכך והכל מתאחד לכדי תבשיל רך וללא נוזלים. אם רוצים מעטרים בפטרוזיליה ובפלפל שאטה.
-
- *מומלץ להגיש את התבשיל בצירוף אורז לבן פשוט או לנגב עם חלה.