תבשיל כרוב סגול וסלק בבירה
מנת ירקות סגלגלה בטעמים של חמוץ-מתוק. לחם כהה, שמנת חמוצה או יוגורט ליד ואתם מסודרים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- -4 מנות:
- 2 סלקים
- 1 כף שמן
- 1 בצל סגול
- כרוב סגול חתוך לרצועות
- 1 בקבוק (330 מ"ל) בירה בהירה
- 1 כף שטוחה סוכר
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-200 מעלות, עוטפים את הסלקים ברדיד אלומיניום ואופים כשעה לריכוך.
- 2. מחממים שמן בסיר. מוסיפים את הבצל ומטגנים 5 דקות להזהבה. מוסיפים כרוב ומטגנים תוך ערבוב 3 דקות עד שהכרוב מתרכך מעט. יוצקים לסיר בירה, מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ-30 דקות.
- 3. מתבלים את התבשיל במלח ופלפל, מערבבים וטועמים. מוסיפים סלק וממשיכים לבשל ללא כיסוי עוד 10 דקות או עד שמרבית הנוזלים התאדו.
- גיוונים: מוסיפים גם 2 תפוחי אדמה אפויים, קלופים וחתוכים לקוביות.
- מוסיפים לתבשיל כוס שעועית לבנה מבושלת יחד עם הכרוב.