וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל כרוב סגול וסלק בבירה

מנת ירקות סגלגלה בטעמים של חמוץ-מתוק. לחם כהה, שמנת חמוצה או יוגורט ליד ואתם מסודרים

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה

שוקרוט של אורלי פלאי. נמרוד סונדרס
שוקרוט של אורלי פלאי

מצרכים למתכון

  • -4 מנות:
  • 2 סלקים
  • 1 כף שמן
  • 1 בצל סגול
  • כרוב סגול חתוך לרצועות
  • 1 בקבוק (330 מ"ל) בירה בהירה
  • 1 כף שטוחה סוכר
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות, עוטפים את הסלקים ברדיד אלומיניום ואופים כשעה לריכוך.
  • 2. מחממים שמן בסיר. מוסיפים את הבצל ומטגנים 5 דקות להזהבה. מוסיפים כרוב ומטגנים תוך ערבוב 3 דקות עד שהכרוב מתרכך מעט. יוצקים לסיר בירה, מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ-30 דקות.
  • 3. מתבלים את התבשיל במלח ופלפל, מערבבים וטועמים. מוסיפים סלק וממשיכים לבשל ללא כיסוי עוד 10 דקות או עד שמרבית הנוזלים התאדו.
  • גיוונים: מוסיפים גם 2 תפוחי אדמה אפויים, קלופים וחתוכים לקוביות.
  • מוסיפים לתבשיל כוס שעועית לבנה מבושלת יחד עם הכרוב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully