הזלביה של פנינה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 250 גרם קמח לבן
- 250 גרם קמח מלא
- כפית שטוחה שמרים יבשים
- 1/2 כפית קצח
- 1/2 כפית ינסון (אניס)
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כוס שומשום מלא
- 50 גרם זעתר
- כפית מלח
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 כוס מים
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל החומרים ביחד ולשים רבע שעה, עד לקבלת בצק רך. במרקמו הבצק יהיה די רטוב. מכסים ומשאירים לתפיחה במקום חמים כשעה.
- 2. מחלקים את הבצק ל15 כדורים.
- 3. מחממים מחבת עם חצי שמן רגיל וחצי שמן זית. בינתיים משטחים את הכדורים שתפחו לעובי חצי ס"מ ומחוררים את הבצק השטוח, כך שהשמן יכול לעבור דרך החורים בטיגון.
- 4. כשהשמן חם, מטגנים את הבצק, כדקה וחצי מכל צד. מגישים עם לאבנה וזעתר (מלוח) או דבש (מתוק).