וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חביתת פרא של פטריות יער

ארז קומרובסקי יוצא מהבית המקסים שלו בצפון הגליל, לוקח אתכם לטיול מכושף באמצע היער, ומכין לכם חביתת פטריות משכרת על מדורה לוהטת.

מתכון מאת: ארז קומרובסקי, מערכת וואלה

צילום: עידו שחם, עריכה: מאיה בן ניסן, בימוי: גיא גורן

מצרכים למתכון

  • ל-5 מנות:
  • 1/2 קילו פטריות יער טריות (אם אין פטריות יער ניתן להמיר במגוון זני פטריות טריות אחרות) חתוכות גס
  • 1 כפית פלפל לבן גרוס טרי
  • 5 ביצים
  • 4 עלי דפנה טריים
  • חמאה (לפי הטעם)
  • שמן זית
  • מלח

אופן ההכנה

  • 1. על מחבת ברזל כבדה וחמה, מחממים מעט שמן זית איכותי. מכניסים למחבת את סוגי הפטריות השונים.
  • 2. מוסיפים עלי דפנה טריים (עדיף מהשטח), קרועים ביד.
  • 3. מוסיפים פלפל לבן גרוס טרי על פי הטעם וממליחים.
  • 4. מערבבים את הפטריות ומוסיפים מעט שמן זית.
  • 5. מוציאים את עלי הדפנה בזהירות מהתערובת. מוסיפים למחבת ביצים.
  • 6. כשהביצים כמעט מוכנות, מוסיפים חתיכות חמאה איכותית לחביתה. מסירים מהאש ומגישים.
  • איך מלקטים ומחפשים פטריות? ארז קומרובסקי מסביר

  • חביתת ירק

  • חביתיות במילוי תפוחים ותמר

  • סופריטו עוף וארטישוק ירושלמי

  • קציצות דגים של מסעדת שיינע

  • ציר ירקות

  • תבשיל שפונדרה (אסאדו) וקולרבי

  • קדרה של אורז, מש וירקות בתנור

  • תבשיל בשר טריפוליטאי

  • צלעות עגל עם ארטישוק ועגבניות

  • קדירת בקר ים תיכונית

  • קדירת עוף, ערמונים ופטריות שיטאקי מיובשות

  • עוף ותפוחי אדמה בשקית אפייה

  • חמין מהיר

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully