וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חביתת פרא של פטריות יער

ארז קומרובסקי יוצא מהבית המקסים שלו בצפון הגליל, לוקח אתכם לטיול מכושף באמצע היער, ומכין לכם חביתת פטריות משכרת על מדורה לוהטת.

מתכון מאת: ארז קומרובסקי, מערכת וואלה

צילום: עידו שחם, עריכה: מאיה בן ניסן, בימוי: גיא גורן

מצרכים למתכון

  • ל-5 מנות:
  • 1/2 קילו פטריות יער טריות (אם אין פטריות יער ניתן להמיר במגוון זני פטריות טריות אחרות) חתוכות גס
  • 1 כפית פלפל לבן גרוס טרי
  • 5 ביצים
  • 4 עלי דפנה טריים
  • חמאה (לפי הטעם)
  • שמן זית
  • מלח

אופן ההכנה

  • 1. על מחבת ברזל כבדה וחמה, מחממים מעט שמן זית איכותי. מכניסים למחבת את סוגי הפטריות השונים.
  • 2. מוסיפים עלי דפנה טריים (עדיף מהשטח), קרועים ביד.
  • 3. מוסיפים פלפל לבן גרוס טרי על פי הטעם וממליחים.
  • 4. מערבבים את הפטריות ומוסיפים מעט שמן זית.
  • 5. מוציאים את עלי הדפנה בזהירות מהתערובת. מוסיפים למחבת ביצים.
  • 6. כשהביצים כמעט מוכנות, מוסיפים חתיכות חמאה איכותית לחביתה. מסירים מהאש ומגישים.
  • איך מלקטים ומחפשים פטריות? ארז קומרובסקי מסביר

  • חביתת ירק

  • חביתיות במילוי תפוחים ותמר

  • קדירת עוף, ערמונים ופטריות שיטאקי מיובשות

  • ציר ירקות

  • סלט יווני (חוריאטיקי)

  • קדרת ירקות שורש וגרגרי חומוס

  • סופריטו עוף וארטישוק ירושלמי

  • תבשיל בקר ולוביה טריה

  • ספגטי פרימוורה

  • סלט אטריות רענן

  • קציצות דגים של מסעדת שיינע

  • סלט אנדיב עם ענבים

  • סופריטו עוף ולפת

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully