חביתת פרא של פטריות יער
ארז קומרובסקי יוצא מהבית המקסים שלו בצפון הגליל, לוקח אתכם לטיול מכושף באמצע היער, ומכין לכם חביתת פטריות משכרת על מדורה לוהטת.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-5 מנות:
- 1/2 קילו פטריות יער טריות (אם אין פטריות יער ניתן להמיר במגוון זני פטריות טריות אחרות) חתוכות גס
- 1 כפית פלפל לבן גרוס טרי
- 5 ביצים
- 4 עלי דפנה טריים
- חמאה (לפי הטעם)
- שמן זית
- מלח
אופן ההכנה
- 1. על מחבת ברזל כבדה וחמה, מחממים מעט שמן זית איכותי. מכניסים למחבת את סוגי הפטריות השונים.
- 2. מוסיפים עלי דפנה טריים (עדיף מהשטח), קרועים ביד.
- 3. מוסיפים פלפל לבן גרוס טרי על פי הטעם וממליחים.
- 4. מערבבים את הפטריות ומוסיפים מעט שמן זית.
- 5. מוציאים את עלי הדפנה בזהירות מהתערובת. מוסיפים למחבת ביצים.
- 6. כשהביצים כמעט מוכנות, מוסיפים חתיכות חמאה איכותית לחביתה. מסירים מהאש ומגישים.