חביתת פרא של פטריות יער

ארז קומרובסקי יוצא מהבית המקסים שלו בצפון הגליל, לוקח אתכם לטיול מכושף באמצע היער, ומכין לכם חביתת פטריות משכרת על מדורה לוהטת.

מתכון מאת: ארז קומרובסקי, מערכת וואלה!
(צילום: צילום: עידו שחם, עריכה: מאיה בן ניסן, בימוי: גיא גורן)

מצרכים

  • ל-5 מנות:
  • 1/2 קילו פטריות יער טריות (אם אין פטריות יער ניתן להמיר במגוון זני פטריות טריות אחרות) חתוכות גס
  • 1 כפית פלפל לבן גרוס טרי
  • 5 ביצים
  • 4 עלי דפנה טריים
  • חמאה (לפי הטעם)
  • שמן זית
  • מלח

אופן ההכנה

  • 1. על מחבת ברזל כבדה וחמה, מחממים מעט שמן זית איכותי. מכניסים למחבת את סוגי הפטריות השונים.
  • 2. מוסיפים עלי דפנה טריים (עדיף מהשטח), קרועים ביד.
  • 3. מוסיפים פלפל לבן גרוס טרי על פי הטעם וממליחים.
  • 4. מערבבים את הפטריות ומוסיפים מעט שמן זית.
  • 5. מוציאים את עלי הדפנה בזהירות מהתערובת. מוסיפים למחבת ביצים.
  • 6. כשהביצים כמעט מוכנות, מוסיפים חתיכות חמאה איכותית לחביתה. מסירים מהאש ומגישים.
  • איך מלקטים ומחפשים פטריות? ארז קומרובסקי מסביר

  • חביתת ירק

  • חביתיות במילוי תפוחים ותמר

  • קציצות סולת בבירה

  • קדירת בשר פורטוגזית

  • תבשיל בקר ולוביה טריה

  • תבשיל לחי ודלעת

  • ביף בורגניון

  • פויקה בשר בקר ביין

  • טבחה בלקרעה

  • ביף בורגיניון פורטובלו

  • קדירת עוף, ערמונים ופטריות שיטאקי מיובשות

  • קדירת שפונדרה ברכז רימונים

  • תבשיל בשר טריפוליטאי

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully