קציצות עירקיות

פיני ואיציק לוי מ"המטבח של פיני" מכינים קציצות עיראקיות שוות שנחטפות במהירות

מתכון מאת: פיני ואיציק לוי, מערכת וואלה!
קציצות בשר של פיני לוי. אפיק גבאי
קציצות בשר של פיני לוי

מצרכים

  • לתערובת הקציצות:
  • 750 גרם בשר בקר טחון
  • חבילת פטרוזיליה קצוצה
  • בצל יבש, קצוץ דק
  • פרוסת לחם ללא הקרום, רטובה וסחוטה
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 2 ביצים
  • פלפל שחור
  • פלפל אנגלי
  • מלח
  • לרוטב:
  • 10 שיני שום קצוץ או חבילת שום ירוק
  • 2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
  • חבילת נענע ירוקה, רק העלים, קצוצים דק
  • 1/3 כוס מיץ לימון טרי
  • 2 כפות סוכר
  • כפית נענע יבשה
  • כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
  • חצי כפית כורכום
  • מעט צ'ילי גרוס (לא חובה)
  • מלח
  • מים רותחים

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל חומרי תערובת הקציצות עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה.
  • 2. יוצרים קציצות עגולות קטנות ומסדרים על משטח רחב.
  • 3. עוברים להכנת הרוטב: בסיר שטוח ורחב מטגנים את הבצל עד שקיפות.
  • 4. מוסיפים את הקציצות והשום ומטגנים, הופכים את הקציצות עד שצבען משתנה.
  • 5. מוסיפים מים רותחים עד לחצי גובה הקציצות, מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים עוד כ?20 דקות..
  • 6. בקערה קטנה מערבבים יחד את מיץ הלימון, הסוכר והנענע הטרייה והיבשה. יוצקים על הקציצות ומבשלים יחד עוד כ?20 דקות על אש נמוכה. מגישים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully