קציצות עירקיות
פיני ואיציק לוי מ"המטבח של פיני" מכינים קציצות עיראקיות שוות שנחטפות במהירות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לתערובת הקציצות:
- 750 גרם בשר בקר טחון
- חבילת פטרוזיליה קצוצה
- בצל יבש, קצוץ דק
- פרוסת לחם ללא הקרום, רטובה וסחוטה
- 3 כפות פירורי לחם
- 2 ביצים
- פלפל שחור
- פלפל אנגלי
- מלח
- לרוטב:
- 10 שיני שום קצוץ או חבילת שום ירוק
- 2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
- חבילת נענע ירוקה, רק העלים, קצוצים דק
- 1/3 כוס מיץ לימון טרי
- 2 כפות סוכר
- כפית נענע יבשה
- כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
- חצי כפית כורכום
- מעט צ'ילי גרוס (לא חובה)
- מלח
- מים רותחים
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל חומרי תערובת הקציצות עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה.
- 2. יוצרים קציצות עגולות קטנות ומסדרים על משטח רחב.
- 3. עוברים להכנת הרוטב: בסיר שטוח ורחב מטגנים את הבצל עד שקיפות.
- 4. מוסיפים את הקציצות והשום ומטגנים, הופכים את הקציצות עד שצבען משתנה.
- 5. מוסיפים מים רותחים עד לחצי גובה הקציצות, מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים עוד כ?20 דקות..
- 6. בקערה קטנה מערבבים יחד את מיץ הלימון, הסוכר והנענע הטרייה והיבשה. יוצקים על הקציצות ומבשלים יחד עוד כ?20 דקות על אש נמוכה. מגישים