וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל בשר ואפונה עם קציצות קוקלה

תבשיל בשר מסורתי של ד"ר שקשוקה

מתכון מאת: בינו גבסו, מערכת וואלה

רויאל שף. יחצ, yes
רויאל שף/יחצ

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • מרכיבים לקוקלה (כ-10 יחידות):
  • 1/4 קילו סולת לקוקלה
  • 100 גרם שומן כבש
  • 3 שיני שום כתוש
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/2 כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 כף פפריקה חריפה
  • 1/2כף קמח
  • לבשר ברוטב אפונה:
  • 1 קילו בשר שפונדרה
  • 1 וחצי בצלים גדולים קצוצים
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כף מלח
  • כף אבקת מרק
  • כפית קטנה כורכום
  • כפית פפריקה מתוקה
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • כף שמיר קצוץ
  • כף סלרי קצוץ
  • כף פטרוזיליה קצוץ
  • 1/2 קילו אפונת גינה
  • 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את החומרים של הקוקלה ביחד ומניחים בצד.
  • 2. מבשלים את בשר השפונדרה בסיר כ-40 דקות.
  • 3. בסיר אחר מטגנים ל-7 דקות את הבצל, כף רסק עגבניות, פלפל שחור, מלח, אבקת מרק, מעט כורכום ופפריקה מתוקה.
  • 4. מכניסים את הבשר הרתוח לתוך הסיר, יחד עם תפוחי האדמה ומבשלים עוד כ-40 דקות.
  • 5. מוסיפים לסיר כוסברה, קצת שמיר, סלרי ופטרוזיליה.
  • 6. אחרי 20 דקות נוספות מכניסים את האפונה לתוך הסיר ומערבבים בעדינות. מוסיפים את קציצות הקוקלה למעלה ומבשלים 1/2 שעה נוספת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully