תבשיל בשר ואפונה עם קציצות קוקלה
תבשיל בשר מסורתי של ד"ר שקשוקה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- מרכיבים לקוקלה (כ-10 יחידות):
- 1/4 קילו סולת לקוקלה
- 100 גרם שומן כבש
- 3 שיני שום כתוש
- 1/4 כוס שמן
- 1/2 כף פפריקה מתוקה
- 1/2 כף פפריקה חריפה
- 1/2כף קמח
- לבשר ברוטב אפונה:
- 1 קילו בשר שפונדרה
- 1 וחצי בצלים גדולים קצוצים
- 1 כף רסק עגבניות
- 1 כפית פלפל שחור
- 1/2 כף מלח
- כף אבקת מרק
- כפית קטנה כורכום
- כפית פפריקה מתוקה
- 2 כפות כוסברה קצוצה
- כף שמיר קצוץ
- כף סלרי קצוץ
- כף פטרוזיליה קצוץ
- 1/2 קילו אפונת גינה
- 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את החומרים של הקוקלה ביחד ומניחים בצד.
- 2. מבשלים את בשר השפונדרה בסיר כ-40 דקות.
- 3. בסיר אחר מטגנים ל-7 דקות את הבצל, כף רסק עגבניות, פלפל שחור, מלח, אבקת מרק, מעט כורכום ופפריקה מתוקה.
- 4. מכניסים את הבשר הרתוח לתוך הסיר, יחד עם תפוחי האדמה ומבשלים עוד כ-40 דקות.
- 5. מוסיפים לסיר כוסברה, קצת שמיר, סלרי ופטרוזיליה.
- 6. אחרי 20 דקות נוספות מכניסים את האפונה לתוך הסיר ומערבבים בעדינות. מוסיפים את קציצות הקוקלה למעלה ומבשלים 1/2 שעה נוספת.