וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציצות טלה ופול ירוק של אבא

מתכון משפחתי לפסח של השף אבי ביטון

מתכון מאת: שף אבי ביטון, מערכת וואלה

אבי ביטון קציצות לפסח. נמרוד סונדרס
אבי ביטון קציצות לפסח

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות
  • לקציצות:
  • 300 גרם בשר כבש טחון
  • 3 כפות קמח מצה
  • 1 ביצה
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 5 שיני שום קצוצות
  • מלח
  • פלפל
  • 1 כפית כמון
  • צרור כוסברה קצוץ דק
  • לתבשיל הפול:
  • 3 כוסות פול נקי קלוף פעמיים מתרמילים
  • 1 בצל גדול פרוס
  • 1 גזר פרוס דק
  • 2 כפות לימונים כבושים
  • 4 עגבניות בינוניות בשלות פרוסות לרבעים
  • מלח
  • פלפל
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 10 תחתיות ארטישוק חתוכות לרבעים
  • 4 כוסות מים
  • להגשה
  • צרור כוסברה טרייה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל חומרי הגלם לקציצות לתערובת אחידה ומניחים במקרר למשך כ-40 דקות עד שעה.
  • 2. מוציאים את התערובת מהמקרר ומגלגלים לקציצות של כ-60 גרם כל אחת.
  • 3. מטגנים בסיר בינוני במעט שמן זית את הבצל, הגזר, העגבניות השום והפול.
  • 4. מוסיפים מים, מביאים לרתיחה ומוסיפים את הלימון הכבוש.
  • 5. זורקים לסיר את הקציצות, אחת אחת, מכסים ומבשלים כ- 40 דקות באש נמוכה.
  • 6. חמש דקות לפני ההגשה, מפזרים את הכוסברה הטריה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully