קציצות טלה ופול ירוק של אבא
מתכון משפחתי לפסח של השף אבי ביטון
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות
- לקציצות:
- 300 גרם בשר כבש טחון
- 3 כפות קמח מצה
- 1 ביצה
- 1 בצל גדול קצוץ
- 5 שיני שום קצוצות
- מלח
- פלפל
- 1 כפית כמון
- צרור כוסברה קצוץ דק
- לתבשיל הפול:
- 3 כוסות פול נקי קלוף פעמיים מתרמילים
- 1 בצל גדול פרוס
- 1 גזר פרוס דק
- 2 כפות לימונים כבושים
- 4 עגבניות בינוניות בשלות פרוסות לרבעים
- מלח
- פלפל
- 5 שיני שום קצוצות
- 10 תחתיות ארטישוק חתוכות לרבעים
- 4 כוסות מים
- להגשה
- צרור כוסברה טרייה קצוצה
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל חומרי הגלם לקציצות לתערובת אחידה ומניחים במקרר למשך כ-40 דקות עד שעה.
- 2. מוציאים את התערובת מהמקרר ומגלגלים לקציצות של כ-60 גרם כל אחת.
- 3. מטגנים בסיר בינוני במעט שמן זית את הבצל, הגזר, העגבניות השום והפול.
- 4. מוסיפים מים, מביאים לרתיחה ומוסיפים את הלימון הכבוש.
- 5. זורקים לסיר את הקציצות, אחת אחת, מכסים ומבשלים כ- 40 דקות באש נמוכה.
- 6. חמש דקות לפני ההגשה, מפזרים את הכוסברה הטריה.