קציצות סבתא
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חצי ק"ג בשר טחון ( עדיף - הודו אדום ).
- בצל קצוץ .
- 2 ביצים בחושות.
- 2-3 כפות קמח (עדיף - מלא ).
- מלח, פלפל שחור ,פלפל אנגלי, עלי דפנה, אבקת מרק,
- תבלין לקציצות.
- קופסת רסק עגבניות ( קטנה או גדולה - לפי הטעם ).
- קטשופ חריף .
אופן ההכנה
- 1. מטגנים את הבצל לצבע שחום , מחלקים לשנים.
- 2. שמים בסיר את הבצל עם רסק העגבניות והקטשופ מוסיפים מים עד חצי הסיר ומרתיחים.
- 3. מוסיפים לסיר אבקת מרק , מלח , פלפל שחור ואנגלי , עלי דפנה.
- 4. מערבבים בקערה : בשר , ביצים , קמח , מלח , פלפל שחור , בצל מטוגן ותבלין לקציצות.
- 5. יוצרים כדורי בשר מהבלילה ומכניסים לסיר הרותח.
- 6. מבשלים כשעה + עד שהרוטב נעשה סמיך.