- 1. מושחים בשמן זית את פרוסות החציל, ומטגנים עם מעט מאוד שמן זית בסיר רחב (אשר ישמש גם לבישול התבשיל עצמו). אפשרות נוספת היא לקלות את החצילים בתנור בגריל על חום גבוה. כך או כך, החצילים צריכים להשחים היטב.
-
- 2. במקביל, מחממים שמן זית ומטגנים את פרוסות הבצל עד השחמה.
-
- 3. מכינים את תערובת הקציצות: לשים יחד בשר טחון, פטרוזיליה קצוצה, בצל קצוץ, מלח, פלפל שחור ו-4 כפות שמן זית. קורצים מהתערובת קציצות גדולות, רחבות ושטוחות.
-
- 4. מרכיבים את הסיר: בשכבה הראשונה, מסדרים מחצית מכמות הבצל המטוגן. מעליה מניחים מחצית מכמות פרוסות החציל הקלויות. מעל כל פרוסת חציל מניחים קציצת בשר. מעל הקציצות מניחים את שארית פרוסות החציל, ומעליהן מסדרים את שארית הבצל המטוגן. כעת מסדרים את השכבה העליונה: פרוסות העגבניות.
-
- 5. מכינים את הרוטב: בקערה נפרדת, מערבבים את המים הרותחים עם רסק העגבניות, מלח ופלפל שחור (טועמים, ומתקנים תיבול אם יש צורך). מוסיפים את הלימון והסוכר, ומערבבים היטב.
-
- 6. יוצקים את הרוטב מעל התבשיל בצורה ארוכה, ומכסים את הסיר. מבשלים על אש בינונית כשעה, ועל אש נמוכה עוד כחצי שעה.
-
- 7. מגישים לצד אורז לבן.