וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל אינגרי עיראקי

שכבות של בצל מטוגן, חצילים, קציצות ועגבניות מרכיבות את הגירסה העיראקית למוסקה - הבשלנית העיראקית אתי זיו מלמדת להכין תבשיל אינגרי. עיראקי אסלי.

מתכון מאת: מתן שופן, מערכת וואלה

תבשיל אינגרי חצילים עיראקי. מתן שופן,
תבשיל אינגרי חצילים עיראקי/מתן שופן

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • לקציצות:
  • 1 ק"ג בשר טחון
  • פלפל שחור גרוס ומלח
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • לשכבות התבשיל:
  • 2 חצילים גדולים שחורים ומבריקים, חתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מומלץ להשתמש בחצילים באלדים, אלו בעלי צורת ה"מניפה".
  • 3 בצלים גדולים החתוכים לפרוסות דקות
  • 6 עגבניות אדומות החתוכות לפרוסות עבות
  • לרוטב:
  • 2 כפות רסק עגבניות גדושות
  • 1-1.5 כוסות מים רותחים
  • 6 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • כפית שטוחה מלח לימון (או מיץ מ-2 לימונים)
  • 1 כף סוכר
  • להגשה:
  • אורז לבן

אופן ההכנה

  • 1. מושחים בשמן זית את פרוסות החציל, ומטגנים עם מעט מאוד שמן זית בסיר רחב (אשר ישמש גם לבישול התבשיל עצמו). אפשרות נוספת היא לקלות את החצילים בתנור בגריל על חום גבוה. כך או כך, החצילים צריכים להשחים היטב.
  • 2. במקביל, מחממים שמן זית ומטגנים את פרוסות הבצל עד השחמה.
  • 3. מכינים את תערובת הקציצות: לשים יחד בשר טחון, פטרוזיליה קצוצה, בצל קצוץ, מלח, פלפל שחור ו-4 כפות שמן זית. קורצים מהתערובת קציצות גדולות, רחבות ושטוחות.
  • 4. מרכיבים את הסיר: בשכבה הראשונה, מסדרים מחצית מכמות הבצל המטוגן. מעליה מניחים מחצית מכמות פרוסות החציל הקלויות. מעל כל פרוסת חציל מניחים קציצת בשר. מעל הקציצות מניחים את שארית פרוסות החציל, ומעליהן מסדרים את שארית הבצל המטוגן. כעת מסדרים את השכבה העליונה: פרוסות העגבניות.
  • 5. מכינים את הרוטב: בקערה נפרדת, מערבבים את המים הרותחים עם רסק העגבניות, מלח ופלפל שחור (טועמים, ומתקנים תיבול אם יש צורך). מוסיפים את הלימון והסוכר, ומערבבים היטב.
  • 6. יוצקים את הרוטב מעל התבשיל בצורה ארוכה, ומכסים את הסיר. מבשלים על אש בינונית כשעה, ועל אש נמוכה עוד כחצי שעה.
  • 7. מגישים לצד אורז לבן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully