וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחם מרוקאי

מתכון ללחם מרוקאי פשוט וטעים של מסעדת רג'ינה

מתכון מאת: חסן עלי, מערכת וואלה

מנות עם בצק ברג'ינה. אפיק גבאי
מנות עם בצק ברג'ינה

מצרכים למתכון

  • ל-4 כיכרות:
  • 850 גרם קמח לחם לבן
  • 150 גרם קמח מלא
  • 2 כפיות מלח (10 גרם)
  • כף + שתי כפיות שמרים יבשים (20 גרם)
  • 2 כפות סוכר (25 גרם)
  • כף שמן זית (15 גרם)
  • 700 מ"ל מים פושרים

אופן ההכנה

  • 1. מנפים ומערבבים את הקמח בקערה. מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים.
  • 2. מוסיפים לקערה את השמרים וממשיכים לערבב. יוצקים את השמן ואת המים ולשים את הבצק עד לקבלת עיסה אחידה ודביקה. מכסים את הקערה בשקית ניילון גדולה ומניחים למשך כעשר דקות.
  • 3. לאחר 10 דקות: מסירים את השקית, מרטיבים את כפות הידיים במים ו"מקפלים" את הבצק באופן הבא: מושכים את אחת מדפנות גוש הבצק ומניחים אותו על מרכז הגוש. חוזרים על הפעולה עם הצד הנגדי של הבצק ושוב, עם שני הצדדים הניצבים, כך שנוצרת מעין "מעטפה" גדולה. מכסים את הקערה שנית ומניחים למשך רבע שעה.
  • 4. בתום הזמן, מסירים שוב את הכיסוי מהקערה ומקפלים את הבצק פעם נוספת.
  • 5. מכסים את הבצק ומניחים לרבע שעה נוספת. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים (ארבעה קיפולים בסך הכל). לאחר הקיפול השני, מדליקים תנור על חום גבוה בין 180-200 מעלות. בתום פרק ההמתנה האחרון, הבצק יהיה תפוח מאוד וכבר לא דביק במיוחד.
  • 6. מקמחים את משטח העבודה ומניחים עליו בעדינות את הבצק ומחלקים את הבצק לארבע. חשוב לנהוג בבצק בזהירות רבה, אנחנו לא מעוניינים שהאוויר שנמצא בתוכו יצא החוצה. יוצרים מפיסות הבצק כדורים, מכסים אותם במגבת לחה ומניחים למשך רבע שעה נוספת.
  • 7. מניחים נייר אפייה על מרדה (או על תבנית הפוכה). בעזרת האצבעות, יוצרים גומות בבצק ואחר כך מותחים אותו כך שתתקבל מעין כיכר מאורכת ושטוחה יחסית. חוזרים על הפעולה עם גדור בצק נוסף, מניחים את שתי הכיכרות על נייר האפייה. מרססים את הכיכרות במעט מים מכניסים לתנור ל10 דקות.
  • 8. מרססים מעט בשמן זית וממשיכים לאפות כעוד 8-10 דקות. מומלץ לאכול חם מהתנור!

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully