במשפחות רבות זה לא פסח בלי סלט תפוחי אדמה, כך גם במשפחתו של השף חיים כהן.
"האוכל של אמא שלי ספג השראה ממשפחת שרפנסקי האשכנזית, שם היא למדה לבשל", סיפר, "מאז, בכל ארוחת חג פסח מופיע סלט תפוחי האדמה הפשוט הזה שמזכיר לי את הארוחות המשפחתיות, את הבקרים של השאריות בהם מכינים כריך ממצה רטובה, את הסלט הנוסטלגי הזה ובכלל את אווירת הפסח".
לעוד מתכונים לפסח
לעוד סלטים לפסח
סלט תפוחי אדמה של גברת שרפנסקי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 3תפוחי אדמה מבושלים עד ריכוך ומקולפים
- 3ביצים קשות
- 1כוסאפונה טרייה חלוטה (או קפואה, ניתן להוסיף גם גזר)
- 1כףמיונז
- מעטשמן זית
- פלפל שחור
- מלח
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים סלט תפוחי אדמה של גברת שרפנסקי?
- 1חותכים את תפוחי האדמה לחתיכות גסות ומניחים בקערה.
- 2מוסיפים את האפונה.
- 3חותכים את הביצים לחצאים וכל חצי קוצצים לפסים דקים.
- 4מערבבים יחד את הרכיבים על קרש חיתוך או בקערה.
- 5מוסיפים זילוף שמן זית, מלח דק ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.
- 6מוסיפים את המיונז ובתנועות קיפול, בלי למעוך את הרכיבים, מערבבים יחד.