- 1. מכינים את הבראוניז: מקציפים את הביצים עם הסוכר כ-7 דקות. מנמיכים את מהירות ההקצפה למינימלית ומוסיפים את השמן, הקפה, הקקאו וקמח התפודים.
-
- 2. יוצקים את התערובת לתבנית בגודל 30X40 ס"מ מרופדת בנייר אפייה, ואופים 25-20 דקות בתנור שחומם ל-°c180.
-
- 3. מצננים היטב ומפוררים לפירורים גדולים.
-
-
- 4. הכנת קרם הלימון: בבחישה מתמדת מבשלים בסיר את מיץ הלימון, גרודת הלימון, הביצים והסוכר, 20-15 דקות, עד הסמכה.
-
- 5. מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה ומבליעים אותה בתערובת.
-
- 6. מצננים כרבע שעה. מסננים את הקרם וטוחנים אותו בבלנדר או בבלנדר מקל, לקבלת קרם אחיד וקטיפתי.
-
- 7. מניחים מחצית מפירורי הבראוניז בקרקעית התבנית, יוצקים עליהם את קרם הלימון, ועליו זורים את המחצית השנייה של הפירורים.
-
- 8. מעבירים למקפיא לכשעתיים.
-
- 9. בעוד הפאי קפוא חותכים אותו למנות רבועות או משולשות ומגישים קפוא למחצה או קר מאוד. לחלופין, ניתן להכין את הפאי בתבנית גדולה, ולאחר שהוא קפוא היטב, קורצים ממנו עיגולים או ריבועים אישיים.
-
- 10. לגירסת פרווה: בסיר קטן מביאים לרתיחה את המים עם כוס סוכר, מיץ הלימון וגרודת הלימון.
-
- 11. בוחשים היטב את קמח התפודים ב-6 כפות מים, מוסיפים לתערובת המתבשלת וממשיכים לבשל על להבה קטנה עד שהתערובת סמיכה.
-
- 12. בקערה נפרדת טורפים את החלמונים, מוסיפים להם 4 כפות מהתערובת המבושלת ובוחשים היטב.
-
- 13. מוסיפים לסיר את יתרת תערובת החלמונים וממשיכים לבשל בבחישה מתמדת כמה דקות נוספות, עד סף רתיחה.
-
- 14. מסירים מהאש ומוסיפים את השמן.
-
- 15. מצננים כחצי שעה.
-
- 16. מקציפים את החלבונים עם רבע כוס סוכר לקצף רך ומקפלים את הקצף לתוך התערובת המצוננת.