עוגת שוקולד, צימוקים וגראפה
מתכון לעוגה כשרה לפסח של ארז קומרובסקי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לתבנית בקוטר 26:
- 150 גרם צימוקים בהירים
- 100 גרם גראפה
- 500 גרם שוקולד מריר
- 300 גרם חמאה
- 40 גרם מים
- 6 ביצים
- 300 גרם סוכר
- 290 גרם אבקת שקדים טחונים
אופן ההכנה
- 1. משרים את הצימוקים בגראפה ללילה, מסננים, שומרים את הגראפה בצד וקוצצים את הצימוקים גס.
- 2. ממיסים שוקולד, חמאה ומים בבן-מארי (סיר כפול).
- 3. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים ביצים עם סוכר.
- 4. מוסיפים את אבקת השקדים.
- 5. מוסיפים את מסת השוקולד כשהיא עוד חמימה ואז מוסיפים את הגראפה והצימוקים.
- 6. מחממים תנור ל-160 מעלות ואופים כ- 30 דקות. בודקים בעזרת קיסם שהעוגה מוכנה (תוך העוגה אמור להיות רך אך לא נוזלי).